Десетки кораби и самолети издирват изчезналия самолет на "Малайзия Еърлайнс"

32548
Десетки кораби и самолети издирват изчезналия самолет на "Малайзия Еърлайнс"
Снимка: Getty Images / Guliver

Цели 42 кораба и 35 самолета участват в издирването на изчезналия преди три дни самолет на "Малайзия Еърлайнс" - Боинг 777-200.

„Търсенето продължава, но засега не сме открили останките. В момента спасителните групи са разширили площта на издирване и са започнали да изследват участъци от сушата недалеч от Малакския пролив”, поясниха от "Малайзия Еърлайнс", предаде ИТАР-ТАСС.

Виетнамски спасители откриха останки от изчезналия малайзийски самолет

Виетнамски спасители са открили в претърсваната зона в Южнокитайско море останки от изчезналия Боинг 777-200 на малайзийските авиолинии...

Междувременно специалистът по въздушна сигурност Пол Хейнс коментира пред Wall Street Journal, че инцидентът изглежда „необясним”. В Natauralnews.com беше публикувана статия с шест трудно обясними факта за случая.

Най-важните въпроси касаят как така не може да бъде локализирана черната кутия на самолета, която е практически неуязвима за каквато и да е експлозия, освен водороден или ядрен взрив. Кутията излъчва сигнал в продължение на 30 дни, а още не са намерени отломки в района, където за последно е засечен самолетът. Опровергава се и теорията, че има отвличане, тъй като дори ако транспондерите бъдат деактивирани, наземните радари са в състояние да проследят местоположението чрез т.нар. радиолокационна станция (класическа наземна радарна система, която излъчва сигнал и следи отражение му).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com