ЕК е започнала разследване за източване на европари в Турция

11638
ЕК е започнала разследване за източване на европари в Турция
Снимка: Getty Images / Guliver

ЕК е започнала разследване по подозрение за отклоняване на средства, отпуснати за Турция по европейска образователна програма, която е била изпълнявана от турското министерство по европейските въпроси, предаде AFP.

Комисията е започнала одит на Центъра за програми за младежта и образованието на ЕС в Анкара, заяви говорител на европейската институция.

Страх от провокации в Крим, готвят убийства на руски войници тази нощ

  Страх от провокации в Крим, готвят убийства на руски войници тази нощ Огромен страх от провокация, която да "запали чергата" м...

Разследването има връзка с подозренията за „нередности, свързани с липсата на прозрачност на процедурите по набирането на персонал” и „неспазване на националните и европейските правила при покупките на Националната агенция”, заяви говорителят.

Бившият министър по европейските въпроси Егемен Багъш бе сред министрите, чиито имена бяха замесени в мащабния корупционен скандал, който избухна в Турция в края на 2013 година.

Той напусна поста на министър на ЕС, след като бе замесен в големия корупционен скандал. В разгара на скандала министрите на вътрешните работи, на икономиката и на жилищното строителство подадоха оставки, след като синовете им бяха задържани.

Премиерът Ердоган беше замесен, след като изтекоха в интернет записи на негови телефонни разговори. В разговорите се обсъждат укриването на големи суми пари и заговор за изнудване на бизнес партньор за подкупи.

ЕС дава помощ на Украйна, но само ако Киев действа с МВФ

Европейският съюз е готов да предостави финансова помощ на Украйна в размер на 1 милиард евро при условие, че страната съгласува рефо...

Премиерът обвини поддръжниците на мюсюлманския духовник Фетулла Гюлен в започване на корупционно разследване с цел дестабилизация на държавата преди местните избори на 30 март и президентските избори през август. В отговор, Ердоган уволни стотици полицаи и прокурори, за които се смята, че имат връзка с Гюлен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия