Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ердоган доволен, че Албания защитава правата на палестинския народ

21 февруари 2024, 05:47 часа • 2106 прочитания

Турският президент Реджеп Ердоган благодари на албанския министър-председател за принципната му позиция в защита на правата на палестинския народ.

Незабавно трябва да спре войната в Ивицата Газа

Президентът Ердоган и албанският министър-председател Еди Рама дадоха съвместна пресконференция след приключването на "Първата среща на Съвета за сътрудничество на високо равнище Турция-Албания" и церемонията по подписването на споразумения между двете страни в президентския комплекс.

Във връзка със ситуацията на международната арена президентът Ердоган подчерта значението на незабавното прекратяване на огъня в Газа. Той благодари на албанския министър-председател за принципната му позиция в защита на правата на палестинския народ.

"Албания зае правилната позиция при гласуването в Общото събрание на ООН. Солидарността на Албания с потиснатия палестински народ в този период е много важна", подчерта турският президент.

Ердоган изрази задоволство от посещението на Рама и неговата делегация в Анкара. Той отбеляза особеното значение на първото заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище Турция-Албания.

Още: Ердоган свиква спешно Съвета за национална отбрана след убийството на турски войници в Северен Ирак

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес