X
 
 

Ердоган: САЩ не предложиха същите условия за "Пейтриът" като Русия за С-400

4114 1
Ердоган: САЩ не предложиха същите условия за "Пейтриът" като Русия за С-400
Снимка: Russia Ministry of Defense
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви в изявление, че САЩ не са успели да предложат сделка относно системата си за противовъздушна отбрана "Пейтриът", която да е съпоставима с тази, получена от Русия за С-400.

Турският президент ще посети Москва на 8 април, където ще се срещне с руския президент Владимир Путин.

Колко сериозно може да поразят C-400 отношенията между Турция и САЩ?

Любителите на дипломатическата история осъзнават важността на датите - те отбелязват крайъгълни камъни, повратни точки, моменти на проб...

Освен дискусиите по регионалното развитие и двустранните отношения, двамата политици ще обсъдят и поръчаните от Анкара руски зенитни ракетни системи С-400 на фона на нарастващия натиск от страна на САЩ да се откаже от сделката.

"С-400 заема важно място в нашите разговори. Аргументите на Съединените щати са много погрешни. Ние приключихме процеса по С-400 и сега предстоят плащания", каза Ердоган пред репортери в Истанбул, попитали го за планираните му преговори в Москва следващата седмица.

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс наскоро заплаши, че НАТО и Турция могат да се разделят поради разногласия за закупуването от Анкара на руските системи за противовъздушна отбрана. Този въпрос вече доведе до замразяване от САЩ на доставките на оборудване на F-35 за Турция.

Actualno.com

Етикети:

  • Анонимен 1 Анонимен преди 10 месеца Профил на трол?
    Замразяване на достафките дрън дрън че пшяс гаргите плашат, тоя Ердоганчо му е помраднал косъм на кура. Те са ортаци в разработката на Ф35, Американците ще претърпят загуби до небесата ако скъсат със турция така че кучето си лай а Ердоганчо хич не му е на хуя май, ще си вземе S-400 и ще разработва със Русия S-500 и производство заедно нека си лай Америка. Сега се разглежда и порачка в противен сл виж още ›› учай че се получи забавяне на Ф35 със съветските, последна генерация самолети дори по добри били от Ф35 а той Трънчо да продължава гаргите да плаши времето си цъка, като се разберът със русия за самолети пак ще дърпат сополи Американците, Ердоган не се шегува а напред се движи.