Ердоган: Ще прочистим от терористи цялата си граница със Сирия

3140
Ердоган: Ще прочистим от терористи цялата си граница със Сирия
Снимка: Getty Images / Guliver

Турция ще прочисти от терористи цялата си граница със Сирия, обяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс.

Агенцията коментира, че с изказването си държавният глава дава знак, че продължаващата девет дни турска офанзива в района на Африн, Северозападна Сирия, може да бъде продължена.

Може ли турската военна операция в Африн да дестабилизира Турция и да разпали войната в Сирия ?

Все повече признаци показват, че поредният фронт в сирийската гражданска война бе отворен в резултат на споразумение между Турция и Рус...

На конгрес на управляващата Партия на справедливостта и развитието Ердоган заяви, че Турция ще се погрижи сирийските бежанци, които са на нейна територия, да се завърнат безопасно в домовете си, след като границата бъде прочистена.

Президентът отново подчерта, че Турция няма териториални амбиции в Африн или другаде в Сирия и допълни, че операцията ще отвори пътя за връщане на 3,5 млн. сирийски бежанци на турска територия по домовете им.

Ердоган изтъкна в днешните си речи в Амасия и Чорум важното значение на височините Бурсая, които са били овладени от турската армия.

Вчера (27 януари) САЩ увериха Анкара, че ще спрат доставките на оръжие за сирийските кюрди. Операцията на Турция в Африн, който е в ръцете на кюрдите от 2012 г., тече от девет дни. За това време турските сили овладяха територия на около 10 километра навътре в Сирия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com