Френски депутат критикува в Москва "глупавата" политика на санкции срещу Русия

7910
Френски депутат критикува в Москва "глупавата" политика на санкции срещу Русия
Снимка: Gettyimages

Антируските санкции на Запада сериозно засягат интересите на френските производители, което "подчертава колко е глупава санкционната политика, провокирана от САЩ". Това заяви днес Тиери Мариани, депутат от френското Национално събрание, на среща с председателя на Държавната дума Сергей Наришкин, предаде ТАСС.

Мариани оглавява делегация френски парламентаристи, пристигнала в Москва. Гостите от Националното събрание и Сената се канят да посетят Крим, посочва Дарик нюз.

САЩ наложиха нови санкции върху Хизбулла

На 21 юли правителството на САЩ наложи санкции върху трима висши членове на групировката Хизбулла, както и на ливански бизнесмен заради...

"Цел на пътуването ни е да продължим диалога", каза Мариани. "На международно равнище климатът се влошава, тъй като не се спазват споразуменията от Минск, санкциите не са вдигнати. Събитията в Украйна много ни тревожат", изтъкна той.

Френските депутати ще отпътуват за полуострова, станал част от Руската федерация, "за да видят какво става там, какви са нагласите сред хората". "За нас присъединяването на Крим (от Русия) е сбъднато решение", посочи Мариани. Той не драматизира реакцията на официален Париж, предизвикана от планираното депутатско посещение в Крим, отбелязва ТАСС.

Френски депутати на визита в Крим, дипломат №1 в Париж е шокиран

Външният министър на Франция Лоран Фабиюс заяви вчера, че е шокиран от посещението, което според него може да бъде използвано от руските медии и да стане "нарушение на международното право". "Влизането в Крим без разрешение от украинските власти означава да се признаят претенциите на Москва", каза първият дипломат на Париж, цитиран от Франс прес.

Наришкин даде висока оценка за "решителната и смела стъпка" на френските парламентаристи, посочва руската агенция. "Диалогът е необходим за възстановяване на многостранното сътрудничество между Русия и Франция, също накърнено заради кризата на доверие в Европа", подчерта председателят на Думата.

ЕС удължи замразяването на санкциите срещу Иран до понеделник

Eвропейският съюз удължи замразяването на санкциите срещу Иран до понеделник, предаде AFP, цитирана от "Фокус". „За да даде пове...

Най-малкото известна част от политическия елит на Франция има желание да гради този диалог чрез "конструктивен подход", добави той.

Пътуването на делегацията до Крим ще й осигури възможност обективно да прецени ситуацията на полуострова, убеден е Наришкин. Той препоръча на френските гости "повече да си поприказват с обикновените хора в Крим из улиците и площадите".

Според руския държавник, местните жители "честно ще разкажат какво са усещали и с какво са живели през всичките 23 години - от 1991 до 2014, когато (. . .) Крим фактически бе, макар и мирно, анексиран от Украйна". По думите му, хората в Крим "през всичките тези години са чувствали, че се намират в един чужд край" и са "мечтаели отново да се озоват в историческата си родина, в Русия".

Председателят на Държавната дума увери, че "Русия не е страна в конфликта в Донбас" и там няма руски войски, както според него "маниакално" твърдят киевските управници. За жалост Киев няма намерение да спазва Минските договорености, най-вече да установи политически диалог със сепаратистите в Донецк и Луганск, затова "загиват хора, продължава хуманитарната катастрофа" в Източна Украйна.

"Всичко това се намира в самия център на Европа - демократична, цивилизована, и ЕС за жалост подкрепя действията на официален Киев", заключи Наришкин.

Съветът на ЕС удължи с 6 месеца санкциите срещу Русия

Съветът на ЕС на ниво външни министри удължи икономическите санкции срещу Русия с шест месеца, съобщи външнополитическата служба на Е...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа