X
 
 

Френският посланик в България: Ударите в Сирия бяха необходими и законни

1776 22
photo of Френският посланик в България: Ударите в Сирия бяха необходими и законни
Снимка: БГНЕС
Франция е разсекретила доклад, изготвен от спецслужбите, за който се твърди, че доказва използването на химически оръжия от режима на Башар Асад в Сирия. Документът е публикуван на страниците на френското министерство на отбраната, както и на външните работи. Това каза френският посланик у нас Ерик Льобедел.

„Това е консолидиран доклад, който изразява мнението на френските разузнавателни служби. Вътре има и политически и военни становища”, поясни Льобедел.

Поредно сериозно разминаване между Русия и САЩ в Съвета за сигурност на ООН*

ООН не може да предостави независими потвърждения, че при ударът в Сирия в събота не са загинали хора. Това заяви на извънредното засед...

„В доклада има много улики, които съвпадат и, които ни отвеждат към заключението, че няма никакво съмнение, че именно режимът на Асад е извършил химическата атака срещу град Дума”, допълни още френският посланик пред bTV.

Той определи въздушните удари на Съединените щати, Великобритания и Франция като „необходими, целенасочени и напълно законни”.

„Франция непрекъснато се бори срещу употребата на химическо оръжие в Сирия и през юли 2013 г. беше готова да нанесе удари, но за съжаление по това време нашите съюзници – САЩ и Великобритания, не бяха готови. Франция е вносител на двата международни договора за химическите оръжия, които Сирия е подписала”, коментира още френският посланик.

На въпрос дали Русия е била предупредена за вчерашните въздушни удари, Льобебел поясни, че знаците от западните лидери са били напълно ясни.

Пентагонът: Зададените цели в Сирия са унищожени

Ударите с ракети срещу Сирия от страна на САЩ, Великобритания и Франция са унищожили всички зададени цели. Това съобщи на специален бри...

„Имаше много ясни индикации, изразени от нашите ръководители, които многократно повториха, че червената линия е премината и това ще доведе до действия. Естествено, Русия не беше предупредена за техническите подробности и за момента на тези удари”, каза посланикът.

„Нашата цел беше да избегнем всеки риск от ескалация. Понякога в коментарите има тенденцията да се преувеличават нещата – ние не сме в ситуация на Трета световна война или поемане на някакви рискове”, категоричен е Льобедел.

На въпрос дали въздушните удари „са си свършили работата”, посланикът коментира, че това зависи единствено от сирийския режим и неговите съюзници.

„От една страна, ударите вчера бяха достатъчно мощни и целенасочени, за да унищожат една голяма част от това, което оставаше като химически запаси на режима. От друга страна, тази проява, тази заявка на воля, на решителност от страна на Съединените щати, Великобритания и Франция ще окаже влияние на сирийския режим и особено върху Русия”, допълни Льобедел.

Тръмп окачестви ударът по Сирия като „перфектен“, с постигнати цели

Тръмп съобщи за постигане на поставените цели при удара в Сирия, извършен съвместно с Франция и Великобритания на страницата си в Twitt...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Октомври 15 Октомври преди 1 година Профил на трол?
  Къде са Атлантското лоби ,дето се обиждат на соросоиди/ки ? Нормално е този да говори подобни врели некипели , но ако actualno беше екипа на Актуално то тези врели некипели щяха да бъдат РАЗОБЛИЧЕНИ. Р. Франция заедно Ф.Р.Германия под вещото ръководство на Сащ изграждат BABYLON и всичко е йееее в техните кървави ръце. ЗАД НАРОДА , ПРЕЗИДЕНТА АЛ АССАД , НЕГОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО АРМИЯТА НА СИРИЯ И Р виж още ›› УСИЯ. НЕВИННИ ПО НЕЛЕПИТЕ обвинения
 • Анонимен 15.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  А , кои кървави ръце убиха ПОЛКОВНИК КАДАФИ ? ТОЙ ПРЕОБРАЗИ ЛИБИЯ, Държавата в която да имаш ДОМ беше човешко право. Сега под ислямистка власт сигурно вече не е така.Нещо в повече , той
  : 2 !
 • Анонимен 14 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Склериииии! Нито са ”неоходими”,а още по- малко ”законни”. Де си видял законна война,бе?
 • френска издухана свирка 13 френска издухана свирка преди 1 година Профил на трол?
  Мюсю Льобебел - Мухлѝѝѝьо...ПАРЛЕУ ФРАнСЕЕЕ????Според посланика Франция е разсекретила доклад, който изразява мнението на френските ДЖЕНДЪРСКИ служби. Вътре има и гейски мурафети и лизбийски становища”....а посланика направо си връткаше задника кат разгонена мастия....с тайната надежда да бъде оноден на синия екран...
 • Анонимен 12 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  остава да каже законът според ,който е ЗАКОННО.
 • Анонимен 11 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ако имаше химическо оръжие в Сирия, при бомбардировките на складовете, колко хиляди щяха да измрат ? Абе тези ни вземат за шарани !
 • Анонимен 11.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Сега ще търсят следващите складове. То там е склад до склад за химически оръжия. Наглеци!
  : 2 !
 • Анонимен 10 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Към рошавия на снимката - а Макарон дали вече смени памперсите на бабичката ?
 • Анонимен 10.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Няма нужда, тя винаги си ходи с цукало .
  : 2 !
 • Анонимен 9 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Френски доклад на разузнаването потвърждава: ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ В СИРИЯ РЕЖИМЪТ Е УПОТРЕБЯВАЛ ХИМИЧЕСКО ОРЪЖИЕ: newsmax.com/international/france-syria-gas-attacks-chemical/2018/04/14/id/854536/
 • Анонимен 9.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Тъпотия 2.5 Циклопа (Циклоп е единица мярка за тъпотия) !
  : 1 !
 • Анонимен 8 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Абе, педал! БЕгай да се шибаш с геронтофила!
 • Анонимен 8.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  педал е путин
  : 6 !
 • Анонимен 7 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Абе, педал! БЕгай да се шибаш с геронтофила!
 • съпътстващите щети ''Хюсеин @3'' са за руска сметка 6 съпътстващите щети ''Хюсеин @3'' са за руска сметка преди 1 година Профил на трол?
  Както си му е реда, класика в жанра, през миналата нощ, ЦАХАЛ, който е много сериозен солов играч в Близкият изток, има си хас-те най-добре си знаят защо е така, е ударил много силно рамо. Разбомбил е иранска военна база в Сирия. Естествено, при тях “мълчанието е злато”. Подробности, след 10-тина години. Дежа вю! rusjev.net/2018/04/15/razbomblena-iranskaya-baza-v-sirii-otvetstvennost-nikto-ne-vzy виж още ›› al/
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Тъпотия 2 Циклопа (Циклоп е единица мярка за тъпотия) !
  : 1 !
Нагоре