X
 
 

Глас от Турция: Споразуменията с Русия за Сирия зависят от случващото се

1098 1
Глас от Турция: Споразуменията с Русия за Сирия зависят от случващото се
Снимка: Getty Images/Guliver
Меморандумът на Русия и Турция за Сирия може да бъде удължен, ако бъде успешно приложен, заяви Нуршин Атешоглу Гюней, която е член на турския президентски съвет по сигурността и външната политика, предаде РИА Новости.

"Това споразумение беше голям успех ... Ако действа практично на място, то може да бъде разширено и да изпълни очакванията на страните. Това, което Турция иска, е много ясно - да защити границата си, а също и да я очисти от терористите", каза тя.

Тръмп де факто оставя САЩ в Сирия - американски войници ще охраняват петролни находища

Президентът на САЩ Доналд Тръмп одобри провеждането на разширена военна мисия на САЩ за осигуряване на безопасността на нефтените наход...

На въпроса за продължителността на споразуменията между Русия и Турция за Сирия, Гюней отбеляза, че това "зависи от случващото се на място". Тя подчерта, че вчера Русия и Турция са провели успешно второ съвместно патрулиране в Северна Сирия.

Пред РИА Новости Гюней отбеляза, че лидерите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган са в добри отношения и "се разбират", пише БГНЕС.

Миналата седмица сирийското Министерство на отбраната призова бойците на арабско-кюрдските части на Сирийските демократични сили (SDF) да се присъединят към правителствената армия. В тази връзка Гюней отбеляза, че Анкара не подкрепя защитата на SDF от сирийското правителство.

"Ние виждаме SDF като Сирийска кюрдска партия и за нас защитата им от президента Асад би била неприемлива. Това е ясно", подчерта Гюней.

Русия скочи на САЩ за военните бази в Сирия

Външното министерство на Русия подчерта, че решението на САЩ за създаване на военни бази в Сирия за "обезопасяване" на петролни находищ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално