Гонят близките на пътниците от изчезналия самолет от платените хотели

26390
Гонят близките на пътниците от изчезналия самолет от платените хотели
Снимка: Gettyimages

Малайзия Еърлайнс ще прекрати на 7 май плащането на хотелските разноски за роднините на пътниците от изчезналия Боинг, съобщиха от авиокомпанията.

Малайзийският въздушен превозвач пое разноските по хотелския престой на близките на пътниците в няколко държави, най-вече Малайзия и Китай. В хотелите бе съобщавана периодични информация за развитието на ситуацията след изчезването на самолета на 8 март. Броят на роднините многократно се увеличи, особено в хотел "Лидо" в Пекин.

Публикуваха доклада за изчезналия самолет (обновена)

Властите в Малайзия публикуваха доклад с предварителни изводи по разследването на обстоятелствата, които доведоха до изчезването на път...

"Вместо да остават в хотелите, на семействата на пътниците от полет МН370 се препоръчва да получават информация за новостите от разследването и издирвателната операция в уюта на собствените се домове, с подкрепата и грижата на техните семейства и приятели във връзка с тази промяна, Малайзия еърлайнс ще закрие всички свои центрове за помощ на семействата по целия свят на 7 май 2014 г.", се казва в изявление на авиокомпанията.

Вън Ванчън, чийто син е бил в самолета, заяви, че няколко пъти роднините са били подложени на натиск да напуснат хотелите и да се върнат по домовете си. Той обаче е категоричен, че няма да напусне. "Днес официално го съобщиха. Ние няма да приемем. През март те поеха ангажимент, че няма да ни изгонят от хотел "Лидо" до намирането на останките", каза той пред АФП.

Държавният превозвач на Малайзия съобщи още, че скоро ще извърши авансово плащане на паричните компенсации за наследниците на 239-те души на борда на самолета. Окончателният размер на компенсациите ще бъде договорен по-късно, като сумите не бяха уточнени.

Някои от близките изразиха притеснение за плащанията. "Трябва да има правна основа. Това за психическите щети на роднините ли е или за жертвите на членовете на нашите семейства, които бяха на борда", питат някои от роднините. Около две трети от хората от изчезналия самолет са с китайско гражданство.

Издирват изчезналия малайзийски самолет с технология, с каквато е намерен Титаник

За търсенето на изчезналия малайзийски Боинг 777-200 ще бъде изпратен мощен хидролокатор, аналогичен с локатора, който откри "Титаник...

В хотелите авиокомпанията е осигурявала и психична помощ за близките. От ръководството съобщиха още, че в Пекин и Куала Лумпур ще бъдат създадени центрове за "подкрепа и последващи действия", но не бяха дадени повече подробности.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com