Иран разработвал ядрено оръжие в подземен обект край Техеран

25678
Иран разработвал ядрено оръжие в подземен обект край Техеран
Снимка: Gettyimages

Техеран разработва ядрени оръжия в секретен подземен обект, независимо от преговорите с "шесторката" международни посредници за ядрената му програма, твърдят ирански дисиденти, цитирани от телевизионния канал Fox News.

Както съобщава във Вашингтон представителят на Националния съвет на иранската съпротива (NCRI) Алиреза Джафарзаде, по данни на NCRI, комплексът, наречен "Лавизан-3", се намира близо до Техеран. Според Джафарзаде, обектът се намира дълбоко под земята и има специални, устойчиви на радиация врати, за да не може "изтичане на радиация да бъде засечена от инспекторите на Международната агенция за атомна енергия."

МОСАД не смята, че Иран произвежда ядрено оръжие

Разузнаването на Израел не смята, че Иран произвежда ядрено оръжие. Това става ясно от секретни документи на МОСАД, според който Техе...

Според NCRI, комплексът е на няколко нива, свързани с тунел, зад който са разположени четири зали на дълбочина над 40 метра. Иранските дисиденти предоставят две снимки, подкрепяйки твърдението си за съществуването на комплекса, в който, според твърденията им, се обогатява уран за разработването на ядрено оръжие. Да едната от тях се оловна врата, дебела 40 см, която, според тях, защитава комплекса от въздействието на радиацията, както и предполагаемата схема на "Лавизан-3".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com