Израело-палестинските преговори без пробив

3476
Израело-палестинските преговори без пробив
Разговорите между главният преговарящ на палестинците Саеб Еракат и израелския пратеник Ицхак Молхо преминаха в положителна атмосфера

Първата среща между израелски и палестински преговарящи за повече от една година приключи без значителен пробив, заяви външният министър на Йордания Насер Джуде, цитиран от Асошиейтед прес.

Разговорите между главният преговарящ на палестинците Саеб Еракат и израелския пратеник Ицхак Молхо преминаха в положителна атмосфера, уточни Джуде, който е домакин на днешната среща в Аман.

"Въпреки че няма пробив по значими въпроси, важното е, че двете страни се срещнаха лице в лице," отбеляза Джуде. Той подчерта, че страните в преговорите са показали ангажираността си към създаване на две отделни държави, посочва Франс прес. "Палестинската страна в преговорите представи документ, който разкрива вижданията й, а израелската страна го прие и обеща да го разгледа през следващите седмици", изтъкна Джуде на пресконференция. Израелци и палестинци се съгласиха да проведат поредица от преговори в Йордания, уточни Джуде, цитиран от БТА.

Продължаването на преките преговори е неочаквано, след като палестинците по-рано настояха за замразяване на израелското строителство в Източен Ерусалим и на Западния бряг като предварително условие за възобновяване на преговорите. Израел отхвърли искането, припомня ДПА.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com