Японци оставиха детето си в гората, било палаво

1122
Японци оставиха детето си в гората, било палаво
Снимка: Thinkstock

Японско момче на 7 г., липсващо от събота, след като било оставено само в гората от родителите си, беше намерено живо и в добро състояние. Ямато Таноока е открит в казарма близо до Шикабе, северен Хокайдо, само на няколко километра от мястото, където бил оставен.

Първоначално родителите му казали, че той се е загубил, но в крайна сметка признали, че го оставили сам, за да го накажат, тъй като бил палав. Баща му се извини на него и спасителите му, казвайки, че родителите са сбъркали, тъй като отишли твърде далече от детето.

За първи път държавата започва да изкупува частни гори от собствениците

За първи път държавата започва да изкупува частни гори от собствениците, чиито парцели са твърде малки и не могат да се управляват ефек...

В издирването на изчезналото момче се включиха и екипи от японската армия, които обхождали отдалечения район, обхващащ гора, която е обитавана от кафяви мечки. След като издирването продължило седмица и не били открити никакви следи от Ямато, надеждите започнали да намаляват. Но малко преди 8 ч. днес сутринта момчето беше открито в сграда в база на японската армия, намираща се на 4 км от мястото, където било оставено само. Един войник отворил вратата на постройката и видял малчугана.

Попитано „Ти ли си Ямато?“, детето потвърдило и казало, че е гладно. От NHK съобщиха, че момчето казало на спасителите си, че вървяло през гората, докато не открило подслон. 7-годишният бил откаран в болница с медицински хеликоптер, за да бъде прегледан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия