Кадри от взрива срещу руските военни в Сирия (ВИДЕО)

7479
Кадри от взрива срещу руските военни в Сирия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Кадри от взрива, избухнал по пътя на руския БТР-82А в сирийската провинция Идлиб се появиха в социалните мрежи. Отговорността за терористичния акт поеха екстремистите от групировката Бригада на Хатаб аш-Шишани.

Руски военни ранени при взрив в Сирия, заловени бяха американски шпиони (ВИДЕО)

В района на сирийския град Ариха терористи са взривили самоделна бомба по трасето на руско-турския патрул, съобщава РИА Новости. BR...

Взривното устройство в минирания автомобил е било задействано от терорист-камикадзе.Това съобщиха журналисти от мястото на събитието.

Руските военнослужещи, които бяха ранени при взрива на самоделно взривно устройство в Сирия, са транспортирани в авиобаза Хмеймим, където им е оказана цялата необходима медицинска помощ. Няма заплаха за живота им.

Руско-турското патрулиране в Сирия е прекратено, в момента е в ход транспортиране на повредената техника. Има ранени и сред екипажа на турски брониран автомобил. Всички пострадали са били оперативно евакуирани от дадения район.

Припомняме, че взрив на самоделно взривно устройство избухна по пътя на съвместния руско-турски патрул в участъка по трасето М4 в сирийската провинция Идлиб.

Русия отмъсти за атака срещу нейн патрул в Сирия

Русия отмъсти за нападението срещу нейн патрул. Това съобщи в. "Джерусалем пост". Според изданието местните жители разказали за атента...

Впоследствие имаше и отмъщение от руска страна. Въздушни удари са осъществени в сирийската провинция Латакия в отговор на нападение по руския патрул.

Същевременно, Русия е заловила трима сирийски бойци в Тадмор, близо до град Палмира, докато те са били на мисия да събират информация за руски обекти и за кражба на данни за военни позиции на Русия, Сирия и Иран в Сирия, предаде ТАСС, като цитира бойците. Задържаните лица са заявили пред медиите, че били обучени от инструктори от САЩ.

"Ние бяхме изпратени за изпълнение на мисия в провинция Ракка, в Ал-Мансура. Целта беше да съберем информация", уточнил един от бойците.

"Ние сме част от организацията Магавир ал Саура. Нашата група се състоеше от осем души: седем бойци и един водач, който беше замесен в наркотрафик и транспортиране на персонал и наркотици. Отидохме с мотоциклети, за да изпълним задачи и попаднахме в минно поле", добавил той и подчертал, че докато са били в минното поле, са били арестувани от сирийската армия. Освен това, бойците твърдят, че са получавали пари от спонсори на тяхната мисия, както и оръжия и боеприпаси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Израел изтегли ключова бригада от Ивицата Газа - затишие преди операцията в Рафах

Китай е приютил кораб с оръжия от Северна Корея за Русия: Сателитни снимки

Служител на "Хамас": Ще хвърлим оръжията, ако има решение за две държави

Ако протестираш, умираш! Иран осъди рапър на смърт (ВИДЕО)

"Направиха ни по-силни": Северна Корея за санкциите на САЩ

Обществените поръчки на медицински изделия в Китай под съмнение: ЕС започва разследване

Ердоган обещава срещите му с опозицията да станат редовни

Екстремна жега в Банкок

Пекин: Помощта на САЩ за Тайван е прострелване в крака

Рамзан Кадиров явно гони собствен дневен ред с Иран: Пресни примери

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com