X
 
 

Китай: Не представляваме заплаха за други страни

634 0
Китай: Не представляваме заплаха за други страни
Снимка: iStock
Китай в четвъртък отрече да представлява заплаха за други страни, настоявайки, че страната е "мирна сила", след като членовете на НАТО подписаха изявление, с което признават "предизвикателствата", поставени от Пекин за първи път.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви във вторник, че алиансът трябва съвместно да се справи с нарастващия военен капацитет на Китай, който включва ракети, които могат да достигнат до Европа и  САЩ, предаде БГНЕС.

Откриха фалшиви стоки за над 4 млн. лева в пратка от Китай

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и Митническо бюро София Запад, в структурата...

Алиансът заяви след срещата на върха в Лондон в декларация, че признава, че "нарастващото влияние на Китай и международната политика представлява както възможности, така и предизвикателства".

Говорителят на външното министерство Хуа Чунин заяви в четвъртък, че "растежът на силата на Китай е растеж на мирна сила" и че "не е задължително да има връзка между заплахата и размера на една страна".

Изказвайки се на редовна пресконференция, тя каза, че „най-голямата заплаха пред света днес е едностранчивостта и действията на тормоз“, като отправи слабо забулена препратка към САЩ.

"Дори американските съюзници са ощетени", добави тя.

САЩ върви към нов закон, насочен срещу Пекин и в защита на малцинство в Китай

Камарата на представителите на САЩ прие законопроект за противодействие на това, което нарича "произволно задържане, изтезания и тормоз...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Конният трамвай на Австралия (СНИМКИ)
Конният трамвай на Австралия (СНИМКИ)

Този вид трамвай обслужва туристите на Южна Австралия всеки ден, през цялата година, и се е съхранил на много малко места в света. Конният трамвай...