X
 
 

Нов ракетен удар срещу американска база в Ирак, Конгресът се мъчи да спре Тръмп за Иран

7664 0
Нов ракетен удар срещу американска база в Ирак, Конгресът се мъчи да спре Тръмп за Иран
Снимка: Getty Images/Guliver
Авиобазата К-1, намираща се близо до град Киркук в Северен Ирак, е била подложена на ракетен обстрел, съобщи АФП, цитирайки ливанския канал "Ал Маядин".

Ливанският телевизионен канал припомни, че в тази база са разположени американски войски. Според информацията, цитирана от БГНЕС, в момента американските изтребители са започнали активно патрулиране в небето над Киркук.

Американските военни, пострадали от иранската ракетна атака, се оказаха над 100

Броят на пострадалите американски военни от иранските ракетни атаки по американски бази в началото на тази година отново се увеличи, пр...

През последните месеци базите с американските войски многократно бяха подлагани на ракетни и минометни атаки. Ситуацията се влоши в края на миналата година, когато САЩ нападнаха военни обекти на подкрепяната от Иран "Катаиб Хизбула" в Сирия и Ирак. Пентагона заяви, че това е отговор на атака на групата върху иракската база близо до град Киркук, при която загина американец. Появиха се обаче съмнения дали шиитските милиции са виновни или някой друг. След това привърженици на движението започнаха нападения срещу американското посолство в Багдад.

Междувременно, Сенатът на САЩ одобри резолюция за ограничаване на правомощията на американския държавен глава Доналд Тръмп да провежда военни операции с Иран, съобщи РИА Новости. В подкрепа на тази резолюция гласуваха 55 сенатори, а 45 бяха против.

По-рано Камарата на представителите на САЩ прие подобна резолюция, която обаче няма силата на закон. Документът, приет от Сената, се различава по структура и текст. Неговата съдба едва ли ще успешна, защото Тръмп няма намерение да го одобри. Той вече атакува резолюцията, казвайки, че това е опит на демократите да попречат на републиканците и че "сега не е моментът да се показва слабост".

Документът беше представен от демократа Тим Кейн. Текстът на резолюцията задължава Тръмп да "прекрати всички враждебни действия, насочени срещу Иран в рамките на 30 дни".

САЩ удариха със санкции и ядрената организация на Иран

САЩ наложиха санкции на Организацията за атомна енергия на Иран и нейния топ представител, обяви американското Министерство на финансит...

Actualno.com

Етикети:

Естествени камъни според зодията
Естествени камъни според зодията

В много култури се смята, че природният камък притежава сила и необяснима енергия. Приема се, че всеки представител на Зодиака има собствен камък...

Последно в Актуално