X
 
 

Нужно е ново решение относно подпочвените води при "Фукушима" 1

824 0
photo of Нужно е ново решение относно подпочвените води при "Фукушима" 1
Снимка: Gettyimages.com
Замръзналата стена от пръст, която TEPCO изгради, не успява да предотврати попадането на подпочвени води в авариралата АЕЦ "Фукушима" 1 и компанията има нужда от нов план за решаване на проблема, смятат експертите.

Експертна комисия към Агенцията за ядрено регулиране (NRA) на Япония е получила доклад от TEPCO за настоящото състояние на проекта. Според експертите замръзналата стена, която вече е на 5 месеца, има малък или никакъв успех.

Готви ли се Япония за нова "Фукушима"?

Четири години след катастрофата на „Фукушима 1“ властите на Япония взеха решение за възобновяване на работата на атомните ц...

Планът да се блокират подпочвените води със замръзнала стена от почва пропада, заяви членът на експертната комисия към NRA Йошинори Кицутака. Един от основните проблеми, които пречат на работата в централата, ударена от земетресение и цуанми през 2011 г., са тоновете от подпочвена вода, която навлиза в сградата на Първи до Четвърти енергоблок всеки ден. Водата се заразява с радиоактивни материали в сградата на реактора. TEPCO започна замразяване на почвата на 31 март, като проектът е струвал на данъкоплатеца 344 милиона долара до края на май.

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители