Операцията по издирването на изчезналия Боинг е най-скъпата в историята

16048
Операцията по издирването на изчезналия Боинг е най-скъпата в историята
Снимка: Gettyimages

Операцията по издирването на изчезналия малайзийски Боинг се превръща в най-скъпата в историята на гражданската авиация.

Според експерти, страните-участнички вече са похарчили няколко стотин милиона долара.

Уловиха сигнали от черните кутии на малайзийския самолет

Австралийският премиер Тони Абът заяви , че сигналите , уловени в района на издирване на изчезналия самолет на Малайзийските авиолини...

В момента най-сериозни са разходите за Австралия, където се пренесе центърът на издирвателните дейности. По данни на Министерството на отбраната ежедневно за операцията отиват не по-малко от 800 хиляди долара. Преди няколко дни от Пентагона пък съобщиха, че САЩ вече са похарчили над 3 млн. от 4-те милиона, заделени за операцията, което налага бюджетът да бъде увеличен най-малко два пъти. Големи разходи има и Китай, тъй като 2/3 от изчезналите пътници на лайнера са негови граждани.

В същото време стана ясно, че батериите на черните кутии на изчезналия малайзийски самолет вероятно са се изтощили напълно, тъй като вече не се улавят никакви сигнали, предаде Асошиейтед прес.

Търсенето на останки и сигнали продължава, въпреки че след четирите силни подводни сигнала, засечени по-рано, вече не се долавя нищо. От 8 април не са долавяни нови електронни сигнали и батериите на черните кутии на самолета може би са се изтощили напълно. Те издържат около месец, а този срок вече мина.

Когато издирвателните екипи са сигурни, че повече няма вероятност да бъдат уловени сигнали, в морските дълбини ще бъде изпратен подводен робот.

Разби се самолет, издирващ изчезналия боинг

Товарен самолет на индийските ВВС, АС - 130 г, познат още като "Супер Херкулес" падна в предградието Гвалиор в Махда Прадеш, Централна ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com