X
 
 

Опозицията се обединява в Истанбул срещу Ердоган за прегласуването

2555 2
photo of Опозицията се обединява в Истанбул срещу Ердоган за прегласуването
Снимка: Getty images/Guliver
Кандидатът на опозиционната Демократична лява партия Муаммер Айдън обяви, че се оттегля от участие на повторните избори в Истанбул, предаде Ройтерс.

Агенцията коментира, че опозицията се обединява около един кандидат в Истанбул срещу турския президент Реджеп Ердоган.

Опозицията в Турция иска анулиране на президентските и парламентарните избори

Опозиционната Републиканска народна партия планира да внесе иск във Висшата избирателна комисия (ВИК) на Турция за анулиране на изборит...

До прегласуването на кметските избори се стигна, след като централната избирателна комисия се подаде на натиска на Ердоган и на 6 май анулира победата на Екрем Имамоглу на кметските избори срещу правителствения кандидат Бинали Йълдъръм.

Екрем Имамоглу спечели местните избори от 31 март като кандидат на опозиционна Републиканска партия. Преднината му бе обаче малка.

Този избор беше осъден от Ердоган като "измама", а гласуването в Истанбул е било опорочено и корумпирано и затова са нужни нови избори.

Партията на Ердоган загуби и други два големи града - столицата Анкара и Измир. В национален мащаб обаче Партията на справедливостта и развитието спечели победа.

Ердоган успя - пак ще има избори в Истанбул

Върховният избирателен съвет на Турция (ВИС) се произнесе за повторно провеждане на местни избори в Истанбул, заяви представителят на у...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
    Защо се опитвате да лъжете не ми е ясно защо ставайки въпрос за Турците веднага сме готови да ги искривим или скрием истината, нали сте медия не трябва да държите страна. Огънали се под натиска на Ердоган дрън дрън че пляс. Екрем иманолу спечелил исзборите..... Ама как са спечелени няма обеснение. Според Ердоган било. Дрън дрън че пляс отново. Ердоган да нее върховен съдия и къкво право има. Върхо виж още ›› вният съд определи със доказателства, разследваха и установиха че има измами в особенно големи размери и нулираха какво има лошо в това да изпълнят дълга си нали са за това. Народът би искал гласа му да отиде на правилното място а не на никъде. Така че нека си вършат работата. Във Австрия след цели 2 години работа нулираха изборите цели 2 години защо никой не сравнява или да говори, каде сее чуло и видяло 2 години след избори да се нулира? Но уви става значи и по гаден вариант ненормален вече имало.....
  • Анонимен 1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
    Щом губиш, изборите са опорочени. И щом можеш, ги анулираш - до победа. А Ердоан ги може тия работи.