Палестински младеж беше убит, над 400 ранени при сблъсъци в Западния бряг

3736
Палестински младеж беше убит, над 400 ранени при сблъсъци в Западния бряг
Снимка: Маги Назер

Палестински младеж беше убит при сблъсъци в окупирания Западен бряг, избухнали през уикенда след смъртта на двама израелци в Стария град на Йерусалим, което накара Израел да затвори зоната.

Младежът е 18-годишен футболист. Той беше застрелян от израелската полиция по време на сблъсъци в Талкарем по данни на медици и полицейски източници. Младежът е първата палестинска жертва на новия изблик на насилие в Западния бряг след като палестинци убиха двама израелци в Йерусалим.

Стотици ирански войници се готвят за офанзива в Сирия

Докато Русия започна своите въздушни удари в Сирия, стотици ирански войници се готвят да се присъединят към правителствените сили в Сир...

Червеният полумесец докладва, че за последните дни 456 са ранените палестинци от халосни патрони и снаряди.

Фаиз Абу Рамале, фотограф, който живее в Стария град, заяви за Middle East Eye, че улиците в района са пусти в резултат на израелските мерки за сигурност.

„Никой не може да се движи“, казва Рамале, „движението е много трудно. Някои от малките улици са блокирани с големи пропусквателни пунктове, а Ал Акса е блокирана освен за жените и мъжете над 50 години. Магазините са затворени, а всеки който е навън и не е местен, не може да се придвижва. Това означава, че децата не могат да тръгнат на училище, а магазините не могат да отворят.“

Палестинският президент Махмуд Абас обвини Израел за ескалиращото напрежение при първото си изявление за ескалацията на насилие.

Сирийска рок банда с неочаквано "изгнаническо турне" през Европа

Подобно на десетки хиляди от техните сънародници, които бягат от войната в родината им, членовете на сирийска рок група, избягали в Лив...

„Израелската държава и правителството й имат интерес от цикъл на насилие и се опитват с ескалация около Ал Акса и заселнически атаки, да избягат от политическата безизходица и международна изолия.“ се твърди в изявлението на Абас.

Коментарите на Абас идват ден след като израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че Израел „се сражава до смърт срещу палестинския терор“ и нареди нови строги мерки, сред които и разрушаване на палестински домове, и задържане без процес.

 

Автор: Руслан Трад

САЩ потвърди, че американски специални части подпомагат кюрдските сили в Сирия

Американски части от силите за специални операции се намират в Сирия като помощна сила към кюрдските отряди, борещи се срещу „Исл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com