Преговорите за иранската ядрена програма продължават след седмица

3119
Преговорите за иранската ядрена програма продължават след седмица
Снимка: Getty Images

Преговорите между Иран и шестте световни сили ще се възобновят на 21 април на ниво заместник-министри. Това оповести иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф по време на визита в Мадрид, предаде Reuters.

По-рано този месец Иран и световните сили (САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Русия и Китай) постигнаха предварително споразумение относно спорната иранска ядрена програма и определиха срок до края на юни за подписването на окончателна сделка.

Русия свали ембаргото за Иран

Напълно е отпаднала необходимостта от доброволното руско ембарго за доставките на ракетните комплекси С-300 за Иран. Това заяви руският...

„Моите колеги, със заместника на (върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността) Федерика Могерини и други политически директори от „шесторката“ ще се съберат следващия вторник, за да започнат работата върху проекта на споразумението“, каза Зариф.

Въпреки напредъка, отбелязан на последния кръг от преговорите, между страните останаха нерешени няколко въпроса, включително за срока на вдигането на санкциите и дали използването на съвременни центрофуги от Иран ще бъде включено в условията на окончателното споразумение.

„Това е трудно занимание, особено с всички адвокати, които са замесени в процеса и нищят текста дума по дума“, добави иранският министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия