Призив за пълен отказ от ядрени оръжия

1496
Призив за пълен отказ от ядрени оръжия
Снимка: Яна Михайлова

Кметът на японския град Хирошима, първата жертва на ядрено оръжие, Казуми Мацуи призова всички страни към пълен отказ от ядрени оръжия, които, както посочи той, са заплаха за целия свят.

„Гражданското общество разбира, че ядреното оръжие е безполезно за гарантиране на държавната сигруност. Днес една бомба може да бъде хиляди пъти по-мощна от тези, които бяха хвърлени преди 72 години. Използването на ядрено оръжие може да превърне целия свят в ад, както за този, който го е използвал, така и за врага“, заяви Мацуи, добавяйки, че за това оръжие са необходими колосални средства.

Жената, съобщила за атомната бомба в Хирошима, почина на 86 години

Първият човек, който съобщава за падането на атомната бомба в Хирошима, почина на 86-годишна възраст. Йоши Ока е едва 14-годишна, кога...

С декларацията на света, той говори на паметна церемония в Хирошима. Япония почете паметта на жертвите на атомната бомба в този град, когато преди 72 години загинаха между 70 и 100 хиляди души. На церемонията в памет на жертвите присъстваха представители на 80 държави.

Минутата мълчание бе обявена в 08:15 ч. местно време. Точно в този час преди 72 години САЩ хвърлят атомната бомба над Хирошима.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com