Путин и Ердоган общуват приятелски на срещата на Г-20 в Китай

3569
Путин и Ердоган общуват приятелски на срещата на Г-20 в Китай
Снимка: Gettyimages.com

На срещата между Владимир Путин и Реджеп Ердоган руският президент изразил задоволство, че първият чартър с руски туристи е бил посрещнат топло в Турция.

Ердоган на свой ред благодари, че чартърните полети от Русия за страната му са възстановени толкова бързо след срещата им на 9 август в Санкт Петербург, пише БГНЕС.

Путин: Готови сме да разрешим териториалния спор с Япония

Руският президент Владимир Путин е заявил в събота, че неговата страна е готова да предприеме решителни стъпки за разрешаването на 70-г...

Припомняме, че това бе първата среща между двамата след кризата в двустранните отношения, предизвикана от свалянето на руския боен самолет от турски изтребител над Сирия. Тя даде старт на нормализирането на отношенията им.

Двамата се срещнаха в рамките на започващата днес в Китай среща на Г-20 – групата на 20-те най-развити държави в света. Преговорите се проведоха в хотел „Шангри Ла“, където е отседнал руският президент, писаха руските медии.

Двамата обсъдиха цялостното възстановяване на двустранното сътрудничество, както и борбата с тероризма и въпроси на безопасността.

Срещата премина във видимо приятелска атмосфера. Личеше, че за разлика от срещата на 9 август, сега двамата държавници общуваха по-топло помежду си, дори се шегуваха. Шеги си подхвърляха и членовете на двете делегации преди началото на срещата.

Ердоган е категоричен: Сирийските кюрди не са се оттеглили зад Ефрат

Турският президент Реджеп Ердоган отхвърли твърденията, че сирийски кюрдски милиции са се оттеглили на изток от река Ефрат в Северна Си...

А иначе проблемите на световната икономика и мерките за траен глобален растеж ще обсъждат лидерите на Г-20 на откриващата се двудневна среща в китайския град Ханчжоу.

Това е 11-та среща на „двайсетката“. Вече 8 години след световната финансова криза световната икономика и търговия така и не успяха да демонстрират явни признаци на възстановяване на предишните темпове на растеж, отбелязва още ТАСС.

Именно затова Китай като организатор на срещата постави на първо място координацията на действията в сферата на световната търговия и инвестициите. По инициатива на Китай лидерите на Г-20 ще съсредоточат вниманието си върху въпросите на иновационния растеж, по-голямата ефективност на механизмите за управление на глобалната икономика и финансова система, стимулирането на международната търговия и инвестициите, а също върху всеобхватното и взаимносвързаното развитие.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

"Хамас" отново сяда на масата на преговорите с Израел

Ново мощно земетресение удари Тайван (ВИДЕО)

Убити и ранени при удар по газов комплекс в Ирак

Колата на израелски министър се преобърна, той е в болница (ВИДЕО)

"Борба между потисници и потиснати": Турският външен министър за спора между израелци и палестинци

Вместо да се срещне с Путин, Ердоган отива в САЩ през май

Да сме партньори, а не съперници: Си Дзинпин към Блинкен

Пекин: Китайски шпионаж в Германия? Чиста измислица

Жена от Южна Корея се влюби във фалшив Илон Мъск и му даде 50 000 долара

Путин потвърди, че ще посети Китай - ето кога

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com