Путин лансира хиперзвукови ударни системи за руския морски флот

3080
Путин лансира хиперзвукови ударни системи за руския морски флот
Снимка: Getty Images

На Главния военноморски парад в Санкт Петербург руският президент Владимир Путин заяви, че през 2020 г. във Военноморския флот (ВМФ) на Русия ще бъдат пуснати на вода 40 нови кораба, а акцентът ще бъде поставен върху оборудването на уникални хиперзвукови ударни системи. Това предаде ТАСС, цитирана от агенция "Фокус".

„Тази година четиридесет кораба и плавателни съдове от различни класове ще бъдат приети в състава на флот. Уникални предимства и увеличаване на бойните възможности на флота ще бъдат постигнати чрез широкото въвеждане на модерни цифрови технологии, които нямат аналози в света, на хиперзвукови ударни системи, безпилотни подводни апарати, снабдени с най-ефективните средства за отбрана", каза държавният глава. 

Хиляди на протест срещу Путин в далечния изток на Русия

Днес се проведоха нови мащабни демонстрации срещу централните руски власти в района на Хабаровск, в далечния изток на Русия, като искра...

Президентът посочи, че "преди няколко дни в три водещи корабостроителници на Русия е започнало изграждането на още шест нови кораба за далечно плаване". В същото време Путин припомни, че ВМС на Русия включва кораби, оборудвани с високоточни оръжия, стратегически подводни крайцери и многоцелеви подводници, както и най-новите самолети и други летателни средства, уникални оръжия и специална техника. Според него нивото на оборудване на руския флот непрекъснато расте.

Путин отбеляза, че руският флот изпълнява най-трудните задачи с достойнство, служейки безупречно на отечеството. "Военни кораби, плаващи под знамето на легендарния Свети Андрей, целият персонал на ВМС изпълнява адекватно най-трудните задачи", каза стопанинът на Кремъл.

Обръщайки се към моряците, ветераните и всички руснаци, президентът припомни, че ВМС "охранява суверенитета на страната повече от три века, твърдо защитавайки нейните интереси". „Днес ние почитаме защитниците на морските граници на отечеството, смелите герои на дългите кампани, всеки, който свързва живота си с надводни и подводни сили, с военноморската авиация, безстрашните морски пехотинци, които служат в крайбрежните отбранителни сили, тези, които гарантират бойната готовност на военноморските части и, разбира се, тези който проектират и изграждат ново военноморско оборудване ", добави Путин, като поздрави всички "за празника на доблестния руски флот, обвит от неугасващата слава".

Според Путин подобна безупречна служба на хората и на страната „отразява уникалната морска душа на всеки моряк и офицер“. Путин каза, че се гордее с военните победи на великите си сънародници и с такива постижения като откриването на Антарктида от руски моряци. Той припомни, че 2020 г. бележи двегодишнината от това глобално значимо събитие. Президентът също отдаде почит на паметта и уважението на героите от Великата отечествена война и на всички поколения военноморски командири, моряци, корабостроители и първооткриватели. "Благодарение на тяхната непоколебимост, талант и преданост към Родината Русия завинаги е придобила славата на велика морска сила", отбеляза руският лидер и добави, че тази историческа приемственост е неразривна. 

Путин и Мицотакис обсъдиха промяната в статута на „Света София“

Руският президент Владимир Путин и гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обсъдиха в телефонен разговор развитието на двустранното сътрудн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Автобус с българска регистрация се преобърна в Турция, има пострадали (СНИМКИ)

Най-могъщият човек в Иран

Катастрофата в Дубай: резултат от изкуствени дъждове?

Иранските власти предупреждават: Внимавайте за крокодили

Вулканът Руанг отново изригна в Индонезия (ВИДЕО)

Земетресение в Егейско море край Измир

НАСА: Китай крие военна дейност в Космоса

Иран омаловажава последиците от удара в Исфахан, твърдят израелски източници

Apple изтрива WhatsApp и Threads от китайския магазин за приложения по нареждане от Пекин

Земетресение от 4,6 удари Северен Иран

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com