Путин: Русия и Израел ще засилят сътрудничеството си

770
Путин: Русия и Израел ще засилят сътрудничеството си
Снимка: Gettyimages.com

Русия и Израел ще разширят сътрудничеството си в „борбата срещу тероризма“. Това заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от АП.

Путин говори след провеждане на среща с израелския премиер Бенямин Нетаняху в Москва, на която са се обсъдили увеличаване на връзките между страните и ситуацията в Сирия.

Русия не се е отказала от Южен поток, обяви Путин

Руският президент Владимир Путин заяви, че Москва не се е отказвала нито от „Южен поток“, нито от „Турски поток&ldquo...

Ние сме съюзници в тази област. Нашите държави натрупаха значителен опит в борбата срещу екстремизма. Ще засилим контактите си с израелските ни колеги“, заяви още Путин.

Путин заяви също, че е обсъждана ситуацията в Близкия изток и по-специално Сирия, където Русия провежда въздушни удари предимно срещу опозиционни на президента Башар Асад сили. Москва е координирала действията си с Израел с цел да „няма засичане на руски и израелски самолети“. Не става ясно дали израелски самолети са имали операции в сирийското въздушни пространство.

Путин приветства сътрудничеството на високо ниво между Русия и Израел и отбеляза „ключовата роля на Израел в Близкия изток“. Руският президент добави също, че израелските граждани с руски произход помагат за това Русия да се сближи с Израел.

Нетаняху благодари на Путин за предаването на израелски танк, взет от сирийските сили през 1982 година по време на войната в Ливан. Танкът е бил част от музейна експозиция край Москва.

Путин: Отказахме се от "Южен поток" заради България и натиска на САЩ

Руският президент Владимир Путин обяви, че Москва е готова да разгледа всякакви проекти за газопроводи в Европа, но не вярва само на пр...

 Автор: Руслан Трад

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com