Русия обвинява САЩ в контрабанда на нефт от Сирия

6188
Русия обвинява САЩ в контрабанда на нефт от Сирия
Снимка: Equinor

Руското министерство на отбраната обвинява САЩ в контрабанда на нефт от СирияОфициалният представител на ведомството Игор Конашенков заяви, че петролът се произвежда от оборудване, осигурено чрез заобикаляне на всички американски санкции от водещи западни корпорации, пише ТАСС. "САЩ контрабандира сирийски петрол в други страни. Караваните се охраняват от американските частни военни компании (PMCs) и специални части." Това заяви официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация Игор Конашенков.

"Под закрилата на американските военни и служители на американските ПМК газови танкери от нефтените находища на Източна Сирия се контрабандират в други държави", твърди той. Игор Конашенков добави, че при евентуално нападение на подобна каравана бързо ще реагират силите за специални операции и американски военни самолети. Той каза, че за нефт се ползва оборудване от водещи западни корпорации, които се доставят до съоръженията, заобикалящи всички американски санкции.

Водородът вместо нефт, газ и въглища - нова тенденция в Европа

Нови технологии за защита на климата: възобновяемата енергия произвежда „зелен водород“, който замества дизела в транспорта...

Говорителят отбеляза, че петролът се изнася от контролираната от САЩ компания Sadcab, която работи при така наречената автономна администрация на Източна Сирия. Според генерала, печалбата от такава контрабанда се получава от американските РМС и американските специални служби чрез посреднически компании. Според агенцията, тъй като цената на един барел от този нефт е 38 долара, месечните правителствени служби на САЩ получават над 30 000 000 долара от такъв „бизнес“.

От министерството казаха още, че САЩ контролират производството и движението на нефт от Сирия както преди, така и след разгрома на терористите в Заевфрат. Конашенков заяви, че това се доказва от изображения на отдели за космическо разузнаване. "Следователно това, което Вашингтон прави в момента - завземането и контрола на нефтените находища в източна Сирия под неговия въоръжен контрол, е, просто казано, международна държавна бандитизъм", каза Конашенков. По-рано началникът на Пентагона обяви запазването на група американски войски в Източна Сирия, целта на която се предполага, че е "да се предотврати достъпът на ИС до нефтените находища".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

САЩ изграждат кей, за да доставят хуманитарна помощ в Ивицата Газа

Израел изтегли ключова бригада от Ивицата Газа - затишие преди операцията в Рафах

Китай е приютил кораб с оръжия от Северна Корея за Русия: Сателитни снимки

Служител на "Хамас": Ще хвърлим оръжията, ако има решение за две държави

Ако протестираш, умираш! Иран осъди рапър на смърт (ВИДЕО)

"Направиха ни по-силни": Северна Корея за санкциите на САЩ

Обществените поръчки на медицински изделия в Китай под съмнение: ЕС започва разследване

Ердоган обещава срещите му с опозицията да станат редовни

Екстремна жега в Банкок

Пекин: Помощта на САЩ за Тайван е прострелване в крака

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com