САЩ поставиха условия на новото палестинско правителство

16713
САЩ поставиха условия на новото палестинско правителство
Снимка: Getty Images / Guliver

САЩ ще разгледат въпроса за прекратяване на икономическата си помощ за Палестина, ако властта на автономията не изпълни няколко условия, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирана от БГНЕС.

Трябва правителството на националното единство, за чието сформиране се договориха палестинските движения Фатах и Хамас, да признае правото на Израел да съществува като еврейска държава и да осъди тероризма. Това съобщи в неделя заместникът на помощника на президента на САЩ по националната сигурност Антъни Блинкен.

Вчера палестинският президент Махмуд Абас заяви на съвещание на ръководството на Организацията за освобождение на Палестина (ООП) в Рамала, на Западния бряг, че палестинците никога няма да признаят Израел за еврейска държава, предаде АФП.

Нетаняху: Израел няма да преговаря за мир с друг, освен с Хамас

Израел прекратява мирните преговори с палестинците след споразумението за обединение на палестинското ръководство и ислямисткото движ...

"Никога няма да се съгласим да признаем еврейска държава", каза в реч Абас в отговор на многократните настоявания на израелския премиер Бенямин Нетаняху. Абас припомни, че палестинците са признали държавата Израел през 1993 г. Новото палестинско правителство трябва да отхвърли насилието и тероризма, заяви също Абас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия