САЩ се борели с "Ислямска държава" само на думи

4078
САЩ се борели с "Ислямска държава" само на думи

Отказът на Пентагона да си сътрудничи с Русия в обмяната на информация за обекти на "Ислямска държава" доказва, че САЩ се борят само на думи с терористите, заяви пред журналисти официалният говорител на руското отбранително министерство ген.-майор Игор Конашенков, цитиран от РИА Новости.

По-рано говорителят на Пентагона Мишел Балданза в коментар на факти за новите маршрути на контрабанда на сирийски нефт в Турция през Ирак, изнесени от руския Генщаб, обяви: "Позицията на министерството на отбраната не се е изменила. Ние не възнамеряваме да си сътрудничим с Русия в Сирия, докато Москва не промени своята стратегия по подкрепа на Асад и вместо това не се съсредоточи върху Ислямска държава."

Божидар Димитров: Турция подкрепя "Ислямска държава", като купува петрол от нея

Това, че Турция свали самолет на руснаците, е потвърждение, че подкрепя "Ислямска държава". То се знаеше, че я подкрепя тайничко, макар...

"Заявлението… на Балданза за отказ от каквото и да е сътрудничество в рамките на борбата с ИД е изтъркана плоча, която отдавна е време да се смени", казал Конашенков.

Руското отбранително министерство публично е обърнало внимание на американските си колеги, че "е необходимо не да се обсъжда дейността на ИД на територията на Ирак, а да се действа реално за пресичане на източниците на доходи на терористите в този регион".

"Но озвучената от Мишел Балданза банална теза за пореден път потвърждава, че борбата на Пентагона с ИД и в бъдеще ще тежи изключително на думи, вместо на реални дела", подчертал Конашенков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com