Сблъсъци по време на демонстрации в Севастопол

17974
Сблъсъци по време на демонстрации в Севастопол
Снимка: Getty Images/Guliver

Сблъсъци между враждуващи групи е имало днес в кримския град Севастопол след шествие в подкрепа на новото правителство на Украйна, предаде АФП. 

Около 100 проруски демонстранти, въоръжени с пръчки, са атакували около 20 души, които са охранявали шествието по случай 200-годишнината от рождението на поета Тарас Шевченко, в което взеха участие около 200 души. 

„Православна зора” изпраща доброволци в Крим

Ние никъде не сме заявили, че ще спонсорираме, а че ще организираме заминаването на доброволци в Крим, заяви лидерът на „Правосла...

По време на тържествата премиерът на Украйна Арсений Яценюк заяви, че в момента страната му се сблъсква с най-трудните препятствия за цялата история на своята независимост, предаде ИТАР-ТАСС. По думите му, отговор на настоящите събития трябва да станат единството, целеустремеността и вярата, че избраният път е верен. Той обеща „да не отстъпи и сантиметър от украинската земя” и да направи всичко възможно за мирното разрешаване на конфликта. 

Междувременно стана ясно, че руски военнослужещи са завзели украински граничен пункт в западната част на Крим, блокирайки в него около 30 души, предаде Ройтерс. 

По данни на говорител на украинската държавна служба, руските сили вече контролират 11 гранични пункта в Крим. Те затягат хватката си около Крим въпреки предупреждението на САЩ към Москва, че присъединяването на южния украински регион ще затвори вратата за дипломацията в напрегнатата конфронтация между Запада и Изтока.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com