Севернокорейска организация за мир: САЩ трябва да бъдат пребити до смърт

3007
Севернокорейска организация за мир: САЩ трябва да бъдат пребити до смърт
Снимка: Getty Images/Guliver

Севернокорейска организация обяви, че САЩ трябва да бъдат "пребити до смърт" като "болно от бяс куче", а Япония - да бъде потопена под морето заради новите санкции, наложени на Пхенян.

Становището принадлежи на официалния говорител на Севернокорейския азиатско-тихоокеански мирен комитет (KAPPC), който също така осъди "гнусната резолюция", приета в понеделник (11 септември) от ООН и обяви, че в страната му нарастват призивите за ответен удар.

Откриха следи от радиоактивен газ след последното ядрено изпитание на КНДР

Следи от радиоактивен газ ксенон са открити от властите на Южна Корея след последното севернокорейско ядрено изпитание, съобщи Reuters....

"Армията и народа на КНДР настояват единодушно, че янките (главният виновник за въвеждането на санкциите), трябват да бъдат бъдат избити до смърт, така както пръчката би играла по болно от бяс куче. Сега е моментът да унищожим американските империалистически агресори. Да превърнем континенталната част на САЩ в пепел и мрак", гласи изявлението на представителя на комитета, разпространено от местната информационна агенция KCNA.

Според Министерството на обединението на Южна Корея, KAPPC трябва да функционира като "прозорец за подобряване на взаимоотношенията със страни като САЩ и Япония ... и едновременно с това да призовава за промяна на затворения и отрицателен имидж на Севера". Новото изявление на KAPPC обаче изобщо не следваше точно тази цел. В него дори бяха отправени обвинения срещу Токио, че "ходи по свирката на САЩ" и предупреждения за нов "удар" срещу Япония като този срещу остров Хокайдо.

"Четирите острова на архипелага трябва да бъдат потопени в морето от ядрената бомба на Юхе", предупредиха от комитета, като се позоваха на националната философия на Севера за "Юхе" или самоувереност.

Междувременно САЩ решиха да координират по-нататъшните си действия по отношение на Северна Корея с Европейския съюз. До този консенсус са стигнали върховният представител на ЕС по външнополитическите работи и политиките за сигурност Федерика Могерини и вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс след проведен телефонен разговор.

КНДР се присмя на новите санкции на ООН

КНДР отхвърля изцяло новия пакет от санкции, предвиден от резолюцията, приета от Съвета за сигурност на ООН, съобщи агенция "Рьонхап", ...

Иначе, според NBC News, през последните 48 часа Северна Корея е преместила част от ракетните си пускови установки. Телевизията се позова на трима високопоставени американски военни представители. Предполага се, че става дума за подготовката на ново мащабно ракетно изпитание от страна на севернокорейския режим.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

САЩ изграждат кей, за да доставят хуманитарна помощ в Ивицата Газа

Израел изтегли ключова бригада от Ивицата Газа - затишие преди операцията в Рафах

Китай е приютил кораб с оръжия от Северна Корея за Русия: Сателитни снимки

Служител на "Хамас": Ще хвърлим оръжията, ако има решение за две държави

Ако протестираш, умираш! Иран осъди рапър на смърт (ВИДЕО)

"Направиха ни по-силни": Северна Корея за санкциите на САЩ

Обществените поръчки на медицински изделия в Китай под съмнение: ЕС започва разследване

Ердоган обещава срещите му с опозицията да станат редовни

Екстремна жега в Банкок

Пекин: Помощта на САЩ за Тайван е прострелване в крака

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com