Сингапур планира да изгради най-големия в света плаващ соларен парк

13804
Сингапур планира да изгради най-големия в света плаващ соларен парк
Снимка: Getty Images / Guliver

В Сингапур свободното пространство е дефицит, като се има предвид, че държавата е по-малка от Ню Йорк Сити и територията й е напълно разработена, пише FastCompay.

По тази причина правителството е решило да използва водната повърхност, за да инсталира слънчеви панели, необходими за енергийните нужди на страната. В завършен вид новата електроцентрала на Сингапур ще бъде най-големият плаващ соларен парк в света.

Сингапурците ще станат малцинство в родината си

Чужденците ще съставляват близо половината от населението на Сингапур до 2030 г., съобщи правителството, след като представи политиче...

„По-голямата част от фотоволтаичните инсталации в Сингапур очевидно ще бъдат върху покривите, но дори те са ограничени“, казва Томас Рейндъл, заместник директор на Института за изследвания в областта на слънчевата енергия в страната, който ще управлява изграждането на съоръжението. „Проучваме алтернативите и една от най-обещаващите възможности са водните басейни“. Проектът ще започне с тестването на малки версии с десет различни дизайна, тъй като опитът в разработването на плаващи слънчеви паркове не е голям. Най-добрият вариант ще бъде реализиран при изграждането на голяма централа, която да генерира 3.3 гигаватчаса слънчева енергия на година.

Сингапур се надява, че след реализацията си проектът ще може да се използва като пример за други държави с ограничена територия. Идеята за плаващи соларни паркове не е нова. Сингапурската държава я обмисля от няколко години. По подобна коцепция работи и френската компания Ciel et Terre. Сега вече тази идея изглежда осъществима, тъй като цената на соларните технологии е достатъчно ниска.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com