След месец-два официално ще бъде подписано ТТП

3492
След месец-два официално ще бъде подписано ТТП
Снимка: БГНЕС

САЩ, Япония и 10 други страни през октомври постигнаха споразумение за създаване на ново регионално икономическо обединение – Транстихоокеанско партньорство (ТТП), а официалното подписване на документите ще се състои през февруари, съобщи информационна агенция Киодо, позовавайки се на официален източник.

По данни на агенцията мястото, на което ще се проведе церемонията все още не е известно. В рамките на ТТП се очаква поетапно намаляване на цените на митата или напълно премахване на пречките по пътя на движение на товарите, услугите и капитала.

Амбициозната сделка за ТТП е историческа победа за Обама и Абе

След почти 5 години на преговори представителите на 12 държави от Азия и двете Америки най-накрая сключиха Транс-Тихоокеанското партньо...

В споразумението участват Австралия, Бруней, Виетнам, Канада, Малайзия, Мексико, Нова Зеландия, Перу, САЩ, Сингапур, Чили и Япония, припомня БГНЕС. Интересът да се присъединят към ТТП показаха Индонезия и Южна Корея.

Споразумението ще влезе в сила, когато бъде ратифицирано от парламентите на най-малко шест страни-участнички. Премиерът на Япония Шиндзо Абе възнамерява да постигне ратификацията в парламента още през първата половина на годината. Според някои експерти ТТП е замислено като средство за противодействие на Китай, който засилва влиянието си в региона.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com