Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След силна турболенция в сингапурски самолет: Предлагат обезщетения на пострадалите пътници

11 юни 2024, 06:47 часа • 600 прочитания

Сингапурските авиолинии съобщиха, че са предложили 10 000 долара обезщетение на пътниците, които са получили леки наранявания по време на полет, засегнат от силна турбуленция миналия месец. Те ще обсъдят по-високи обезщетения с по-тежко пострадалите.

Инцидентът

73-годишен британец загина, а няколко други пътници и екипаж на борда на полет SQ321 от Лондон получиха наранявания на черепа, мозъка и гръбначния стълб по време на ужасяващото преживяване на голяма височина.

ОЩЕ: Известен режисьор загинал при турбуленция в сингапурски самолет (СНИМКИ)

Пилотите пренасочват пътуващия за Сингапур Boeing 777-300ER с 211 пътници и 18 души екипаж към Банкок, където ранените са откарани в болници.

Помощ за пострадалите

В изявление от вторник авиокомпанията съобщи, че е изпратила имейли с предложение за обезщетение от 10 000 щатски долара на пътниците, които са получили леки наранявания по време на инцидента.

„За тези, които са получили по-сериозни наранявания, обсъждаме обезщетение, което да отговаря на конкретните обстоятелства за всеки от тях“, заявиха от авиокомпанията.

ОЩЕ: Множество ранени след турбуленция при полет над Турция

На пътниците, за които е преценено от медицинска гледна точка, че са получили сериозни наранявания, изискващи дългосрочни медицински грижи, и които искат финансова помощ, се предлага авансово плащане в размер на 25 000 щатски долара за посрещане на непосредствените им нужди.

Освен това превозвачът заяви, че ще възстанови самолетните билети на всички пътници на полета, включително и на тези, които не са пострадали, съобщи БГНЕС.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес