Спасители откриха още 3 тела на жертви в катастрофата на "Air Asia"

12664
Спасители откриха още 3 тела на жертви в катастрофата на "Air Asia"
Снимка: Getty Images/Guliver

Спасителните екипи, които издирват изчезналия самолет "Air Asia" са се принудили да прекратят търсенията на мястото на катастрофа на самолета на авикомпанията поради лоши метеорологични условия няколко часа след възобновяването на спасителната операция, пише Strait Times.

"Чакаме и наблюдаваме. В момента времето е лошо. В района на търсене има високи вълни и вали проливен дъжд. Всички участници в операцията са по местата си и са готови да подновят търсенето, когато времето се подобри", заяви ръководителят на Националния издирвателно-спасително управление на Индонезия Хенри Бамбанг Сулистьо.

Преди това бяха открити телата на още трима загинали. Труповете са били извадени от Яванско море, е съобщил на пресконференция шефът на Националната издирвателно-спасителна агенция Индонезия Бамбанг Соелистио. "Извадихме още три тела - на двама пътници, мъже и една жена, член на екипажа", пояснява той. До момента са извадени телата на шестима души.

В състава на издирвателната група влизат представители на Индонезия, Малайзия, Република Корея и Сингапур. Задействани са 30 кораба и лодки, 15 самолета, около 20 хеликоптера.

Експерт: Причина за трагедията със самолета на Air Asia е човешка грешка

Причината за инцидента с лайнера на авиокомпанията AirAsia е човешки фактор. Грешката е пилота, който е променил маршрута на полета в о...

Вчера, 30 декември, спасителите извадиха от водата телата на трима от загиналите. Намерена бе и вратата към пасажерския салон, както и люк от багажното отделение.

Индонезийски геодезически кораб, снабден с оборудване необходимо за търсене на корпуса на разбилия се самолет, е изпратен на мястото на катастрофа на индонезийския авиолайнер, съобщава РИА Новости.

По думите на ръководителя на индонезийската Асоциация на геодезистите Хенки Сухарто корабът ще работи в зона с размери 121 на 174 километра.

"Ние ще извършим картографиране с помощта на сонар, а след като открием корпуса ще изготвим триизмерна карта с точното местоположение на самолета. След това ще спуснем подводен апарат с дистанционно управление и ще снимаме обекта на дъното", заяви Сухарто.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com