Според Кремъл ликвидирането на режима на Асад ще предизвика хаос в региона

644
Според Кремъл ликвидирането на режима на Асад ще предизвика хаос в региона
Снимка: Getty Images/Guliver

Елиминирането на режима на сирийския президент Башар Асад може да тласне целия регион към пълен хаос и няма да помогне в борбата срещу тероризма, заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.

Песков коментира пред журналисти медийната информация за писмо на служители от Държавния департамент на САЩ до президента Обама, посочва ТАСС.

Десетки цивилни загинаха при обстрел на пазар в Сирия

Най-малко 21 цивилни, сред тях 5 деца, са загинали при въздушно нападение на пазар в град Идлеб, северозападна Сирия. Това предаде AF...

„Във всеки случай, призивите за насилствено сваляне на властта в друга държава едва ли могат да се възприемат в Москва”, каза Песков. ”Освен това, елиминирането на режима на този или онзи едва ли ще помогне в борбата с тероризма”, изтъкна прессекретарят на президента Путин.

Днес водещите американски медии в. „Уолстрийт джърнъл” и в. „Ню Йорк таймс” съобщиха, че 51 сътрудници на Държавния департамент на САЩ са изпратили на американския президент писмо, в което препоръчват провеждането на военна операция против правителствените сили в Сирия.

Сътрудниците на Държавния департамент протестират срещу политиката на САЩ в Сирия и настояват за целенасочени военни удари по правителствените сили. В писмото се изтъква, че смяната на режима е единственият начин да бъде победена „Ислямска държава”.

В писмото се предлага срещу сирийските правителствени войски да бъдат нанесени въздушни удари, но се признава, че това крие риск. В документа се говори за „рационално използване на въоръженията”, за да се сложи край на нарушаването на режима на примирие.

Силите на Асад са поели контрол над стратегически кръстопът в Ракка

Сирийските правителствени сили и съюзниците им са поели контрола над стратегически кръстопът в провинция Ракка. Това обявиха от ар...

Представителят на Държавния департамент Джон Кирби отказа да коментира информацията.

Преди това обаче американският държавен секретар на САЩ Джон Кери заяви, обръщайки се към Русия, че търпението на САЩ по отношение на Асад се изчерпва.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com