Терористи с мащабни планове за атентати в цяла Турция

3368
Терористи с мащабни планове за атентати в цяла Турция
Снимка: Getty Images/Guliver

Националната разузнавателна служба на Турция /MIT/ е разкрила план за мащабни терористични нападения на кюрдските терористи в Турция.

Според данните на 20 март Турция трябва да удавена в море от кръв, а преди това на 11 март се подготвят провокативни удари в западните и в югоизточните провинции. Провинция Юксекова ще бъде обявена за освободена от 11 000 бойци на ПКК, информира БГНЕС.

Двама терористи, подготвяли нов атентат, са задържани от турската полиция

Турската полиция е задържала двама души в Диарбекир, Югоизточна Турция, където в четвъртътък сутринта беше взривен военен конвой. Късн...

Планира се 8 000 партизани от военното подразделение на кюрдската партия Демократичен съюз в Северна Сирия /PYD с лидер Салих Муслим/ да осъществят нападения върху обекти от националната сигурност в Турция, както и по места, където се събират много хора. Според публикации в проправителствени издания към кюрдските сепаратисти ще се присъединят и други три леви групировки, а мобилизацията започва на 11 март.

Според доклада на разузнаването и на службите за сигурност първите удари ще бъдат реализирани в окръзите Хаккари и Шърнак до сирийската граница, с цел провокация те ще бъдат обявени за свободни територии, а действията ще обхванат и съседни райони.

На 11 март мишена за терористите ще са западните провинции, където в големите градове ще бъдат атакувани сградите на полицейските дирекции и обществени институции. Там, където се струпват големи тълпи от хора, ще се осъществят самоубийствени атентати. Решението за всичко това е било взето още през януари 2015 г.

След завземането на Хаккари Юксекова за свободни територии ще бъдат обявени и окръзите Бингьол, Муш, Агри, Ван, Ардахан, Карс и Ерзурум, както и квартал Гази в Истанбул. Навсякъде въстаниците ще издигнат кюрдски знамена. Оръжията и боеприпасите за кървавата баня са осигурени от сирийското разузнаване, а от декември до момента се засичат значителни като количество доставки.

Сирийската армия е убила 23 терористи в провинция Хама

Сирийската армия и милициите за ден са елиминирали 23 терористи в северната провинция Хама. „През деня армията заедно с опълчени...

Терористичният план предвижда като начало бомбени атаки по казармите в крайграничните райони, след което хаосът трябва да се пренесе в западната част на страната, където ще бъдат обстрелвани полицейски и военни бази. Веднага след доклада на турското разузнаване бе повишена степента на тревога в 81 провинции, най-висока е в югоизточните и в големите градове, където незабавно бяха увеличени силите на сигурността около публичните сгради.

В доклада се посочва, че терористичните нападения ще бъдат осъществени в Истанбул, Анкара, Бурса, Измир, както и в Диарбекир, Мардин, Шърнак и други градове в цялата страна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com