Турция ще увеличава полицейския си състав с 15 000 души

2026
Турция ще увеличава полицейския си състав с 15 000 души
Снимка: Gettyimages

Управляващата Партия на справедливостта и развитието внесе законопроект във Великото народно събрание на Турция за увеличаване на полицейския състав с 15 000 души. Това съобщават партийни източници.

Обезпечаването на сигурността се превърна в основната задача за органите на реда в Турция на фона на последните кървави атентата, които разтърсиха страната. Последният от тях бе извършен в неделя, когато при самоубийствен атентат в центъра на турската столица загинаха 37 души, а над сто бяха ранени. В същото време стана ясно, че директорът на полицията в провинция Ван Махмуд Карааслан ще оглави полицията в Анкара.

6-те точки на споразумението ЕС-Турция

Европейската комисия (ЕК) представи шест точки, които ще бъдат следвани във взаимоотношенията между Европейския съюз и Турция, след кат...

Днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че "борбата с тероризма е по-важна от демокрацията, свободата и спазването на закона". "За нас тези думи вече нямат абсолютно никаква стойност. Тези, които са на наша страна в борбата срещу тероризма са наши приятели. Следователно тези, които са от другата страна - наши врагове", каза Ердоган по време на среща с представители на местната власт в Анкара, пише БГНЕС.

Ердоган обеща да нанесе железен удар срещу тероризма и ПКК. Той отправи тежки обвинения срещу прокюрдската Демократическа партия на народите, която 80 депутати в Меджлиса. Турският президент отиде и по-далеч и се обяви за свалянето на имунитета на депутатите от тази политическа сила. "Много спешно трябва да приключим процедурата по отнемане на имунитетите им", подчерта той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com