В Индия старейшини заповядали жена да бъде групово изнасилена

62718
В Индия старейшини заповядали жена да бъде групово изнасилена
Снимка: Getty Images / Guliver

Полицията в Западен Бенгал, Индия, е арестувала 13 души във връзка с поредно групово изнасилване на жена. Смята се, че старейшините на селото, в което е живеела жената, са заповядали престъплението с цел да я накажат, тъй като тя е имала връзка с мъж от друга общност, съобщава BBC, цитирана от Стандарт Нюз.

20-годишната жена е била приета в болница в критично състояние.

Пореден случай на групово изнасилване и убийство в Индия

Стотици протестираха в Калкута, столица на индийския щат Западна Бенгалия, обвинявайки властите в бездействие след пореден случай на...

Старейшините в село Субалпур, на 240 километра от Колката, разпоредили глоба от 3000 евро (25 хиляди рупии), след като 20-годишната жена била открита с мъж от друга религиозна общност. До изнасилването се стигнало, след като родителите й обявили, че не могат да платят. "Семейството не може да се издължи, така че - насладете се на момичето", заявил един от лидерите на общността, който също участвал в последвалото престъпление.

АП посочва, че случаят е особено обезпокоителен, тъй като изнасилването е било наредено от съвета на старейшините. Тези съвети не са задължителни по закон в Индия, но съществуват по искане на местните общности. Онези, които не зачитат волята им, рискуват да бъдат отритнати.

Вниманието на света към сексуалното насилие, на което са подложени жените в Индия, бе привлечено, след като миналата година студентка почина в Делхи вследствие на травмите от групово изнасилване. Случаят предизвика масови протести. В последната година не само индийки, а и няколко чужденки станаха жертва на ужасяващи сексуални престъпления в страната. 

Въпреки увеличаването на наказанията и по-твърдите закони, целящи промяна на отношението към жените, броят на изнасилванията в Индия продължава да расте.

Беззащитните жени на Индия

Преди броени дни в Индия две чуждестранни туристки станаха жертва на изнасилване. Подобни престъпления там не са рядкост. Насилието на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com