В Ирак може да се кандидатства онлайн за министър

627
В Ирак може да се кандидатства онлайн за министър
Снимка: iStock/Guliver

Определеният да сформира иракско правителство Адел Абдел Махди обяви уебсайт, чрез който кандидатите за министерски постове да кандидатстват онлайн.

Безпрецедентната мярка дойде, тъй като бившият иракски вицепрезидент Абдел Махди се бори да преодолее остри партийни политически различия и да изгради жизнеспособна управляваща коалиция, предаде БГНЕС.

Посланикът на ЕС в Ирак се разболя заради мръсна вода

Посланикът на Европейския съюз в Ирак заяви, че се е разболял от замърсената вода в Басра, съобщава БГНЕС Рамон Блекуа се оплака, че з...

Абдел Махди е избран за министър-председател на 2 октомври и според условията на конституцията до 1 ноември трябва да е образувал своето правителство. 

Новият уебсайт дава на кандидат-министрите тридневна възможност - от вторник сутрин до четвъртък следобед - да се регистрират онлайн за министерски пост.

Кандидатите трябва да регистрират личните си данни, да посочат политическата си ориентация и да посочат дали принадлежат към някоя политическа партия, в съответствие с условията за регистрация. Могат да кандидатстват и мъже, и жени. Кандидатите трябва да имат университетска диплома или еквивалентна квалификация - задължително изискване за присъединяване към правителството.

Кандидатите могат да изберат министерството, което желаят да оглавят и трябва да изложат накратко визията си по въпроса кое „прави лидера успешен“ и „как ефективно се управлява колектив“.

Парламентът на Ирак не успя да утвърди председател

Иракските депутати се събраха на първо заседание след изборите на 12 май, но не успяха да изберат председател на парламента, предава Re...

Мераклиите също така трябва да изложат вижданията си за това как ще се справят с проблемите в тяхното министерство и да споменат „практическите решения“ за постигането на това.

Махди е смятан за независим, който натрупва дългогодишен практически опит, за последно като министър на петрола при своя предшественик Хайдер ал Абади.

Шиит и родом от Багдад, определеният да бъде премиер е икономист по образование и има благословията на враждуващите помежду си чужди мощни брокери - Иран и Съединените щати.

Той бе определен за създаване на правителство от новия президент Бахрам Салех, умерен кюрд, избран от парламента на 2 октомври, който побеждава кандидата на ветеран националист лидер Масуд Барзани.

В Ирак вече има разбирателство за следващото управление

Четирите политически сили, които получиха най-много гласове на последните парламентарни избори в Ирак, се договориха за съставяне на ко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Колата на израелски министър се преобърна, той е в болница (ВИДЕО)

"Борба между потисници и потиснати": Турският външен министър за спора между израелци и палестинци

Вместо да се срещне с Путин, Ердоган отива в САЩ през май

Да сме партньори, а не съперници: Си Дзинпин към Блинкен

Пекин: Китайски шпионаж в Германия? Чиста измислица

Жена от Южна Корея се влюби във фалшив Илон Мъск и му даде 50 000 долара

Путин потвърди, че ще посети Китай - ето кога

Пожар пламна на товарен кораб, пътуващ към България (ВИДЕО)

САЩ, Канада и Великобритания с нови санкции срещу Иран

САЩ изграждат кей, за да доставят хуманитарна помощ в Ивицата Газа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com