В Израел премахват маските на открито

2138
В Израел премахват маските на открито
Снимка: iStock

Израелците вече няма да се налага да носят маски на открито, считано от неделя. Решението бе взето, след като броят на заразените чувствително намаля, каза министърът на здравеопазването Юли Еделщайн, цитиран от БГНЕС.

"Степента на заразяване в Израел е много ниска благодарение на успешната кампания за ваксиниране в Израел и следователно е възможно да се облекчат ограниченията," каза Еделщайн в изявление. Задължителното носене на маски на закрито обаче няма да бъде отменено.

Израел е близо до „стаден имунитет” срещу COVID-19

Водещ израелски лекар смята, че страната може да е близо до достигане на "стаден имунитет", съобщи Би Би Си. Това се случва, когато до...

С близо пет милиона ваксинирани, което е над половината от населението от 9,3 милиона, Израел продължава кампанията си за световен първенец по ваксинации, което намали нивата на коронавирусни инфекции. Израелският премиер Бенямин Нетаняху получи милиони ваксини от Pfizer / BioNTech отчасти защото се съгласи да сподели с компанията медицински данни за въздействието на продукта.

Ваксините са променили живота в Израел. В средата на януари страната имаше пик от около 10 000 нови инфекции на ден, но сега числото на новозаразените на денонощие е около 200. Процентът на новите инфекции остава нисък дори след възобновяване на присъственото обучение и отслабване на ограниченията за баровете, ресторантите и събиранията на закрито. 

Изпълнителният директор на Pfizer Алберт Бурла беше почетен гост на правителствена церемония в сряда вечерта, отбелязваща 73-ата година от независимостта на Израел. "Заедно демонстрираме, че чрез масови ваксинации можем да победим пандемията и да спасим животи“, каза Бурла във видеообръщение.

Облекчаването на ограниченията от страна на Израел е в контраст с окупирания Западен бряг и блокираната ивица Газа, където процентите на заразяване остават високи, а ваксинациите са ниски. Правозащитни организации апелират Израел да достави ваксини на 4,8 милиона палестинци, живеещи там, но официалната позиция на Израел е, че палестинците трябва сами да се погрижат за ваксинацията на населението си.

Израел отваря границите си за ваксинирани туристи от май

Израел ще отвори границите си за организирани групи туристи от 23 май с условие влизащите в страната да имат поставена ваксина срещу CO...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

САЩ, Канада и Великобритания с нови санкции срещу Иран

САЩ изграждат кей, за да доставят хуманитарна помощ в Ивицата Газа

Израел изтегли ключова бригада от Ивицата Газа - затишие преди операцията в Рафах

Китай е приютил кораб с оръжия от Северна Корея за Русия: Сателитни снимки

Служител на "Хамас": Ще хвърлим оръжията, ако има решение за две държави

Ако протестираш, умираш! Иран осъди рапър на смърт (ВИДЕО)

"Направиха ни по-силни": Северна Корея за санкциите на САЩ

Обществените поръчки на медицински изделия в Китай под съмнение: ЕС започва разследване

Ердоган обещава срещите му с опозицията да станат редовни

Екстремна жега в Банкок

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com