В Русия не вярват, че санкциите срещу Москва ще паднат до края на 2017 г.

2192
В Русия не вярват, че санкциите срещу Москва ще паднат до края на 2017 г.
Снимка: Getty Images / Guliver

Руски влиятелни икономисти се усъмниха в прогнозата на вицепремиера Игор Шувалов, направена по време на влиятелния Гайдаровски форум, смятан за руския Давос, че санкциите, наложени срещу Русия през 2014 г. заради Украйна и анексията на Крим, ще бъдат свалени до края на 2017 г.

Въпреки оптимистичния тон в очакванията на руските власти, влиятелният икономист и двигател преди повече от 20 години на пазарните реформи в постсъветска Русия Анатолий Чубайс обяви, че не вижда как това може да се случи. Според него да се правят такива прогнози е нереално, информира БНР.

Обама удължи с още година санкциите срещу Русия

Американският президент Барак Обама удължи санкциите срещу Руската федерация с една година заради ситуацията на Кримския полуостров, пр...

На въпрос радиото по време на Гайдаровския форум дали продължаването на сакциите ще повлияе върху ръста на руската икономика Чубайс коментира кратко, че те няма да повлияят толкова съществено върху икономическите процеси в страната.

В същото време той прогнозира, че ръстът на руската икономика през 2017 г. няма да надхвърли повече от 1.2% и че ако тази тенденция се запази повече от период между 5 и 7 години, това ще бъде много лошо за Русия.

Бившият финансов министър и смятан за либерал Алексей Кудрин прогнозира, че ако цената на петрола на световните пазар се върне на ниво от 60 щатски долара, това ще демотивира руските власти да правят каквито и да било структурни реформи в сферата на икономиката, както беше посъветвал участниците във форума премиера Дмитрий Медведев. Кудрин характеризира търговската политика на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп като опасна както за света, така и за САЩ.

Actualno.com припомня, че по-рано стана ясно, че Тръмп ще следва линията на санкции срещу Москва, наложена от администрацията на напускащия президент Барак Обама, предаде Voice of America. Същевременно републиканецът подчерта, че ще обмисли вдигането им, в случай че Русия сътрудничи по въпроси от общ интерес, отбелязва още "Фокус".

Румен Радев: Санкциите срещу Русия трябва да бъдат вдигнати

Новоизбарният президент Румен Радев даде интервю за телевизионния канал "France 24". В него той поиска отмяна на икономическите санкции...

В интервю за The Wall Street Journal Тръмп коментира, че ще запази наложените на Москва ограничения „за поне известен период“, но ще ги отмени, ако Русия подпомага войната срещу тероризма и сътрудничи на Вашингтон в други области. „Ако Русия наистина ни помага, защо някой трябва да има санкции, ако прави някои наистина страхотни неща?", заяви Тръмп.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Бреговата охрана на Китай стреля с водни оръдия срещу филипински кораби

Вулканът Руанг изригна отново, обявена е най-висока степен на тревога (СНИМКИ)

Хутите атакуваха кораб в Тихия океан

Хамас ще отговори писмено на предложението за примирие в Газа

Италия свали дрон на хутите в Червено море

Турция подкрепя кандидатурата на Рюте за генерален секретар на НАТО

Блинкен: "Хамас" получиха изключително щедро предложение от страна на Израел

Като Путин: Съдът в Хага може да издаде заповед за арест на Нетаняху заради войната в Газа

В търсене на примирие: Блинкен пристигна в Саудитска Арабия (СНИМКИ)

По-строги закони срещу насилието над жени: Австралийци протестират след клането в търговски център

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия