Властите в Киев или не могат или не искат да контролират екстремистите

23731
Властите в Киев или не могат или не искат да контролират екстремистите
Снимка: Getty Images/Guliver

"Настоящите власти в Киев грубо нарушават женевските договорености, постигнати миналата седмица при срещата на Русия, САЩ, ЕС и Украйна", заяви руският външен министър Сергей Лавров. 

„Женевското споразумение не само не се изпълнява, но и се предприемат стъпки, преди всички от окупиралите властта в Киев, които грубо нарушават постигнатите в Женева договорености”, каза той на пресконференция в отговор на въпрос на Интерфакс. 

Лавров: Русия не иска да праща войски в Украйна

Руският външен министър Сергей Лавров заяви след преговорите в Женева, че Москва не иска да изпраща войски в Европа. "Нямаме никакво.....

Лавров нарече „абсолютно неприемливо” решението на киевските власти да запазят Майдана. „Ръководителите, назначени от Върховната рада, открито заявяват, че женевското споразумение не се отнася за Майдана, защото киевската градска администрация е взела решение Майданът за бъде запазен и дейността му е легитимна. Това е абсолютно неприемливо”, каза той на пресконференция в Москва. 

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров каза, че украинските власти не правят нищо за отстраняването на причините за дълбоката криза. В женевските договорености срокове не са упоменати, но мерките трябва да бъдат предприети спешно, припомни той. 

Министърът отбеляза още, че всичко сочи към това, че киевските власти не могат или не искат да контролират екстремистите. Обстрелът на невъоръжени във Великденската нощ е отвъд всякакви граници, каза Лавров. Нападенията на въоръжени бойци в Източна Украйна свидетелства за желание за провокиране на гражданска война, уверен е той. 

„Този, който съзнателно провежда линия на разпалване на гражданска война се надява, очевидни, да предизвика голя, сериозен, кръвопролитен конфликт, занимава се с престъпна политика. Ни ние не само ще осъждаме тази политика, но и ще я възпрепятстваме”, заяви Лавров.

Русия не иска да взема Югоизточната част на Украйна, казва Лавров

"Русия няма намерение да присъединява югоизточната част на Украйна", заяви руският външен министър Сергей Лавров. "У нас не може да им...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com