Вторият в йерархията на "Ислямска държава" вероятно е убит

2626
Вторият в йерархията на "Ислямска държава" вероятно е убит

Вторият лидер в йерархията на „Ислямска държава“ е бил убит по време на американска въздушна акция в Сирия. Това съобщават американски медии, цитирани от AFP.

Абд ар Рахман Мустафа ал Кадули е бил убит този месец посочват медиите, позовавайки се на неидентифициран източник от Вашингтон.

Очаква се в скоро време ръководителят на Пентагона Аштън Картър и председателят на съвета на началник-щабовете в американската армия Джоузеф Дънфорд да потвърдят новината на пресконференция.

За сега ръководната структура на „Ислямска държава“ остава тайна и само още няколко други души, освен Кадули, са в списъка с издирвани от САЩ престъпници. Американските власти предлагаха награда от 7 млн. долара за получаването на информация, която може да доведе до залавянето на Кадули.

Ако убийството бъде потвърдено, това ще е второто елиминиране на високопоставен представител на групировката за последните седмици. По-рано Пентагона заяви, че мъж, известен като Омар Чеченеца е бил убит в Северна Сирия. Омар ал Шишани, както е името на убития, беше един от най-издирваните лидери на групировката, като властите във Вашингтон предлагаха 5 млн. долара за залавянето му.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия