Топ 5 ТВ детективи на сезона

4679
Топ 5 ТВ детективи на сезона
Снимка: Epic Drama

Мис Фишър, Ендевър, Мис Скарлет, инсп. Джордж Джентли, Ченге и партньори

Експертът в разрешаването на криминални ТВ загадки в костюмни драми – канал Epic Drama – предлага елитен отряд разследващи тандеми, които не бихте искали да пропуснете този сезон.

Шармантната Мис Фрейни Фишър се завръща в ефира на Epic Drama във февруарските уикенди след 18:30 часа, за да ви подготви за премиерата на пълнометражния филм, с който серийните й приключения завършват – в Йерусалим, 1929 г. - „Мис Фишър и криптата на сълзите“ – от 20 март.

Междувременно първата дама детектив на Лондон и партньорът й – „Мис Скарлет и херцогът“ – са отново тук цял месец по-рано –с трети сезон на разследванията си – от 21 февруари, всеки вторник в 22:00 или всяка събота в 19:35 часа.

Както се оказа, краят на трансформацията на един от най-забележителните ТВ детективи въобще – Ендевър Морс – тепърва предстои с 9-ти сезон - от април, така че започнете преговор на историята дотук всеки делничен ден от 17:25 часа.

Най-стабилното телевизионно детективско присъствие, на което може да се разчита напоследък – „Инспектор Джордж Джентли“ е тук с нов - шести сезон – от 10 февруари, всеки петък в 22:00 часа и всяка събота в 21:15 часа, като се очакват още два сезона криминални истории.

И един презокеански персонаж – „Ченге“-то Кевин Коркоран в Ню Йорк, чиито два сезона текат всеки делничен ден след 23:30 часа

Мис Фишър и криптата на сълзите

Четвъртък 20 март в 22:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 120 мин.

Оригинално заглавие: Miss Fisher&The Crypt Of Tears

Година: 2020

Блестящата детективка Фрайни Фишер се завръща в кинематографично продължение на популярния телевизионен сериал „Мистериите на мис Фишър"; с характерното си остроумие, безупречен стил и надежден револвер с перлена дръжка, Фрайни се бори с несправедливостта в международен мащаб в това околосветско приключение. Йерусалим, 1929 г.: Фрайни спасява млада бедуинка, държана в плен след клане в село, и я събира отново с чичо ѝ във величествено английско имение, но след това мъж, който твърди, че има информация за момичето, е застрелян, оставяйки след себе си мистериозен медальон.

Ченге - сезони 1 и 2

Всяка делнична вечер след 23:30 часа

Гражданската война в САЩ бушува - намираме се в навечерието на убийството на Линкълн. Ню Йорк все още се възстановява от бунтовете, въвлекли насила в кървавия конфликт града. Той е пренаселен, замърсен и беззаконен, с расово и социално напрежение, достигащи точката на избухване.

В най-опасния район на града - „Петте точки" - процъфтяват банди и престъпници. Суровият ирландски детектив Кевин „Корки" Коркоран се завръща от войната, за да поддържа реда и да очисти града... Корки не се колебае да играе нечестно и да прилага насилие въпреки заповедите на своя шеф и влиятелна фигура, генерал Брендън Донован. Донован настоява справедливостта да възтържествува като се спазва законът, но Корки вярва, че правилата са създадени, за да бъдат нарушавани.

Разследването на убийството на детето му и изчезването на жена му, докато е бил на война, ще го отведе в най-бедняшките квартали и най-богатите къщи в града - и той ще научи, че корупцията и престъпността не са характерни единствено за „Петте точки".

Видео за  „Мис Скарлет и херцогът“ – трети сезон по Epic Drama

Мис Скарлет и херцогът

Премиера от вторник 21 февруари в 22:00 ч.

Сезон: 3

Жанр: Crime&Mystery

Оригинално заглавие: Miss Scarlet and the Duke

Година: 2022

Изчезнал илюзионист, корупция в полицията, потенциална неочаквана финансова печалба и експлозивен финал на сериала; Елиза има своя дял от свежи и изненадващи предизвикателства, докато се бори да изгради своята детективска агенция. Освен досадните си случаи, мис Скарлет трябва да се бори с нарастващото съперничество от страна на конкурентна.

Инспектор Джордж Джентли

Премиера от петък 10 февруари в 22:00 ч.

Сезон: 6

Брой епизоди: 4 x 120 мин.

Оригинално заглавие: Inspector George Gently

Година: 2014

Годината е 1969 г. и Джентли и Бакхъс страдат от собствените си физически и психически рани няколко месеца след ужасяващите престрелки, които едва не отнемат живота им в катедралата на Дърам. Джентли е изненадан, когато научава за оставката на Бакхъс - но само докато не разбере, че Бакхъс е загубил увереността си. Джентли се заема да помогне на Бакхъс да стъпи на краката си и настоява той да му помогне да разследва смърт в ареста, случай, който ще накара и Джентли, и Бакхъс да се запитат какво значи да си полицай във време, когато отношението към полицията се променя.

Видео за „Инспектор Джордж Джентли“ – сезон 6 – по Epic Drama

Ендевър

Всеки делничен ден в 17:25 часа

Сезон: 8

Брой епизоди: 3 x 90 мин.

Оригинално заглавие: Endeavour

Година: 2021

Новата 1971 г. едва започва, но героите ни все още се опитват да се съвземат след събитията от изминалата година. Борбата на Ендевър с вътрешните му демони достига връхната си точка, изострена от изгубената любов и от вината, тежаща на съвестта му; междувременно екипът се озовава в разгара на събитията и се сблъсква със заплахи от ИРА, с нападения над таксиметрови шофьори, с нудисти, а даже и с един толкова особен случай, че сякаш екипът се намира на снимачната площадка на филм на ужасите...

Преди годината да приключи, отношенията между Ендевър и Търсдей се обтягат допълнително, когато Търсдей намира доказателство, че поради проблемите си Ендевър е пропуснал основна улика за конкретен случай, но когато Ендевър попада в отчаяна ситуация, Търсдей се надпреварва с времето, за да го спаси.

Видео за „Ендевър“, сезон 8

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History, посветен на най-добрите драматични сериали в епоха от последните години, достъпен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD приемниците и на 76 за SD приемниците, както и във видеотеката на Булсатком, в мрежата на А1 България на DTH 60, DTV (кабелна) 214, IPTV (Premium) 201, във видеотеката на Vivacom и на VIVACOM EON TV. За програмата на Epic Drama канала посетете www.epicdrama.bg Следете и www.Facebook.com/EpicDramaBG и www.instagram.com/EpicDramaBulgaria

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЕМЕЙНИ ЗАБАВЛЕНИЯ - #ВКЪЩИ:

Дълбините на Австралия, Шотландия: новата дива природа и Скритият вулкан по VIASAT NATURE

Проф. Бетани Хюз се завръща по Viasat History със Съкровищата на БЪЛГАРИЯ и още

Домина, Мърдок, Мис Скарлет и херцогът – най-нови сезони по EPIC DRAMA

Австралийски търсачи на сапфири и Реставраторите от Долината на ръждата отново по VIASAT EXPLORE

Дивите ирландски острови и мечки в Трансилвания по VIASAT NATURE

Тайните на древните мъртъвци и Военни истории по VIASAT HISTORY

Epic Drama представя МЕГРЕ в две завладяващи криминални истории в Париж от 50-те години

TV1000: Кунг Фу Панда, още анимации и седмица комедия след седмица на Спилбърг

Домина, Скарлет, Мегре и още по EPIC DRAMA

Топ летци, екстремни дърводелци и лов на съкровища по VIASAT EXPLORE

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com