VIASAT NATURE в месец на океаните

2212
VIASAT NATURE в месец на океаните
Снимка: Viasat World

Над 500 вида акули доминират във всеки кът на земните океани - от тропиците до полюсите и от открития океан до дълбините... В уикенда след 8 юни – световния ден на океаните - „Планетата „Акула“ е голямата премиера в „неделите на океаните“ по най-зеления канал от ТВ семейството на Viasat World – Viasat Nature – от неделя, 11 юни, в 15:45 часа.

Рубриката започна с „Атлантическият океан - най-бурният океан на Земята" и включва също и премиерата на „Атлантически океан: една година сред дивата природа", както и огромно разнообразие на заглавия за Големия бариерен риф и – не на последно място - трогателната поредица за „Спасяване на диви животни в Тихия океан".

На 10 юни пък дебютира поредица в три части за Лендниковата епоха, която разкрива тайните й и как тя е създала света, в който сега живеем.

Планетата „Акула"

Премиера от неделя 11 юни в 15:45 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Planet Shark

Година: 2022

Акулите са едни от най-старите и успешни ловци, живели някога; над 500 вида акули доминират във всеки кът на земните океани - от тропиците до полюсите и от открития океан до дълбините... Какво прави тези необикновени майстори на оцеляването толкова успешни? Сега водещи учени, изучаващи акулите, разкриват техните тайни за първи път; този сериал включва новооткрити видове, екстремни местоположения и поведения, описани едва наскоро, и хвърля своевременен и завладяващ поглед към най-големия хищник на Земята.

Рубрика: Недели на океаните

Всяка неделя през юни от 15:00 ч.

Този месец ви предлагаме гама от епични предавания, изследващи необятните и красиви води на нашата планета.

Започваме с „Атлантическият океан - най-бурният океан на Земята", където ставаме свидетели на суровата сила на океана в най-стихийното му състояние, след това се потапяме дълбоко в премиерата на „Атлантически океан: една година сред дивата природа" и ставаме свидетели на впечатляващите същества, които го наричат свой дом. Проучете чудесата на Големия бариерен риф и Тихия океан, проследете героичните усилия на „Спасяване на диви животни в Тихия океан" и се присъединете към нас за премиерата на „Планетата „Акула", която ни отвежда на вълнуващо приключение в разкриване мистериите на тези невероятни същества.

Атлантически океан: една година сред дивата природа

Премиера от неделя 4 юни в 15:00 ч.

Брой епизоди: 4 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Atlantic: A Year In The Wild

Атлантическият океан е огромен, бурен и безпощаден. Простирайки се от Антарктика на юг до Арктика на север и от Америка на запад до Африка и Европа на изток, той покрива 20% от повърхността на Земята.

Неустоимата му мощ оформя земите с неудържимата си сила; за да се оцелее в и около най-бурния океан в света са необходими упоритост и сила. Това е история на раждане и смърт - и борба и оцеляване - там, където Атлантическият океан среща Европа и сушата среща морето.

Четири епизода, всеки от които документира различен сезон в и около Атлантическия океан чрез живота на съществата, живеещи там, проследяват всеки сезон, който носи нови предизвикателства. Всички животни трябва да са издръжливи и адаптивни, ако искат да оцелеят една година в дивия Атлантик...

Ледниковата епоха: замръзнал свят

Премиера от събота 10 юни в 20:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.

Оригинално заглавие: Ice Age: A Frozen World

Година: 2022

Натуралистът и изследовател Стив Бакшъл и водещата на телевизионни предавания за дивата природа Микела Стракан ни отвеждат на увлекателно пътешествие из ледниковия период.

Тази поредица от три части разкрива скритите тайни на ледниковата епоха и как тя е създала света, в който сега живеем.

Разказва за възхода на огромни животни - от вълнести мамути до саблезъби котки - борбата на неандерталците срещу Хомо сапиенс, напомняща на историята за Давид и Голиат, и накрая горчивата ирония, че глобалното затопляне може да предизвика следващата ледникова епоха.

Видео за „ Ледниковата епоха: замръзнал свят“ по Viasat Nature

Viasat Nature оставя природата да разкаже собствената си вдъхновяваща приказка – красива и удивително жестока. С убедителни истории от хора, които са свидетели на събитията, отблизо, лично и с много емоция. За пълната програма следете www.viasatnature.bg.

Следете и на www.Facebook.com/ViasatNatureBG, както и на www.instagram.com/ViasatNatureBG/&YouTube канал Viasat World Bulgaria

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЕМЕЙНИ ЗАБАВЛЕНИЯ - #ВКЪЩИ:

Дълбините на Австралия, Шотландия: новата дива природа и Скритият вулкан по VIASAT NATURE

Проф. Бетани Хюз се завръща по Viasat History със Съкровищата на БЪЛГАРИЯ и още

Домина, Мърдок, Мис Скарлет и херцогът – най-нови сезони по EPIC DRAMA

Австралийски търсачи на сапфири и Реставраторите от Долината на ръждата отново по VIASAT EXPLORE

Дивите ирландски острови и мечки в Трансилвания по VIASAT NATURE

Тайните на древните мъртъвци и Военни истории по VIASAT HISTORY

Epic Drama представя МЕГРЕ в две завладяващи криминални истории в Париж от 50-те години

TV1000: Кунг Фу Панда, още анимации и седмица комедия след седмица на Спилбърг

Домина, Скарлет, Мегре и още по EPIC DRAMA

Топ летци, екстремни дърводелци и лов на съкровища по VIASAT EXPLORE

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com