Тренировка извън фитнеса или как да сме във форма навсякъде (ВИДЕО)

11138
Тренировка извън фитнеса или как да сме във форма навсякъде (ВИДЕО)
Снимка: Стефан Терзийски

Яж, тренирай, обичай, спи, повтори! Времето е показало безапелационно, че при тренировките навикът е далеч по-резултатен от вдъхновението.

У всеки от нас дреме един от онези хора, които могат да си намерят оправдание или извинение за абсолютно всичко. Виновна е държавата, обстановката, даже когато не е извънредна, генът, учителите, работодателя, в краен случай - времето. Даже аз съм виновен, че го правя на въпрос, но за тяхно оправдание, даже извинение – факт е, че едно е да искаш, друго да можеш, трето и четвърто – да го направиш.

Когато става въпрос за тренировки оправданията са много, извиненията - големи, а времето и пространството никога не стигат, за да обхванат изобретателността на лирическия герой, но винаги водят до категоричното умозаключение, че „няма да стане“.

И ако някои извинения са основателни и ги уважавам, то ако едничкото, което ви спира, е липсата на фитнес зала или определени уреди в нея, сигурен съм, че имам готово решение за вас.

„Фитнесът“ около вас

Помислете за алтернативите, които имате и, моля ви, не чупете кухненските столове или дивана. Чифт дъмбели, постелка, площадката през улицата или стълбите към вкъщи могат да бъдат само част от вашия пръв и своеобразен фитнес.

По действителен случай

Преди около две години на мой клиент се наложи да тренира в своя офис и в апартамента си по време на серия от командировки. По негова молба създадох план за тренировки в домашни условия с минимум оборудване.

Той имаше предимството вече да е добре запознат и овладял техниката на повечето упражнения, но въпреки това беше много приятно изненадан от резултатите. Ето как малко след това създадох програмите Bestefficient At Home, които се ползват доста в последните 2-3 месеца.

Тренировката винаги е била и ще бъде следствие на вашето желание да я направите, а не на вашите възможности. Вие винаги имате и ще имате възможност.

Не така стоят нещата с желанието. Точно затова в програмите на Bestefficient винаги залагам план за действие, стъпки на провокация, ангажиране, изграждане на навици. Всеки ден изскачам от приложението на телефона ви с напомняне да тренирате или поне да се движите! Ще го Snooze-нете ли втори път?! Или втори ден поред?! Смятах, че сте сериозни?!

Фитнесът е понятие, датиращо своята поява от средата на 20-ти век, а масовото използване на зали, оборудвани с уреди – десетилетие или две след това. И въпреки това, и преди е имало хора в добра форма, мъже с напомпани бицепси и пекторалиси, жени със стегнати бедра и глутеус.

Как са го постигали и как вие можете да го направите?

Тренирайте

Просто са тренирали и не са спирали да го правят, защото идва дълъг уикенд, отпуска или днес им е напрегнато. В уикенда спортът може да бъде средство за общуване, в отпуската – начин да се забавлявате, а в ежедневието – инструмент за намаляване на стреса и напрежението.

На bestefficient.com/bg прекрасно съм илюстрирал първите стъпки, които са ви нужни, за да постигнете това постоянство.

Използвайте тялото си.

Да, тялото ви, това прекрасно превозно средство на главата, може да ви бъде безкрайно благодарно и да ви върне многократно усилията под формата на повече енергия, самочувствие и мускулен тонус, при това само след 5-10 тренировки.

Възможно е, когато започвате, да имате нужда от помощта на специалист и да трябва да отделите малко повече време, за да заучите упражненията правилно. Но това са инвестиции, които се връщат, при това бързо и с лихвите, защото наред с работата върху формата си, ще подобрите значително и своя здравен статус.

Голяма част от клиентите ми пътуват по един час, за да тренираме съвместно, въпреки, че в непосредствена близост имат напълно оборудвани зали, защото най-трудното нещо във фитнеса е да тренираш правилно и да поддържаш добър ритъм на тренировката си, без това да те натоварва допълнително психически.

И ако в началото успявате да изпълните само 1-2 от упражненията във видеото, то след няколко месеца е много вероятно да напреднете толкова, че дори да допишете някой ред след мен.

Вижте още такива видеа на YouTube канала на Bestefficient или направо вземете някоя от програмите Bestefficient Anywhere (Slim&Fit звучи право в целта) от bestefficient.com/bg и да започваме!

Автор: Стефан Терзийски

Стефан Терзийски, фитнес експерт и основател на Bestefficient ™

За мен Google знае: Магистърска степен "Фитнес, Спорт, Здраве" Диететика - специализация във Франция
Кондиционна тренировка на професионални спортисти в Париж
Онлайн тренировки и консултиране – http://bestefficient.com/bg

Ти трябва да знаеш: Обичам професията си и за мен всеки човек,
който избере да работи с мен и всеки случай е специален :)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com