Ципрас ще отстоява докрай пенсионната система

11264
Ципрас ще отстоява докрай пенсионната система

Правителството на Гърция е изпълнен с решимост да осигури жизнеспособността на пенсионната система, уверява премиерът Алексис Ципрас, в статия публикована в немския в. "Тагесшпигел".

"В една държава, където 25 процента от гражданите са безработни, слепите искания за съкращения няма да доведат до нищо друго освен до изостряне на и без това драматичното социално положение", изрично подчертава Ципрас, цитиран от БГНЕС.

По думите му проблемите с пенсионната система на Гърция са свързани "не с разходите, а с постъпленията в пенсионните фондове" – съкращаване на заплатите и увеличаване на безработните доведе до намаляване на влизащите в тях средства.

"Досега пенсиите се изплащаха благодарение на отчисленията от младите хора. Но в годините на кризата това се промени, в днешна Гърция пенсионерите трябва да издържат своите деца", поясни премиерът.

В тази връзка "жизнеспособността на фондовете става централен проблем, който засяга цялото общество", смята Ципрас.

"Моето правителство е пълно с решимост да осигури по-нататъшното съществуване на пенсионната система. Ние представихме конкретни предложения за разрешаването на този проблем. Не трябва да допускаме некоректното исползване на статистическите критерии да унищожи оформящият се през последните месеци компромис", подчерта премиерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com