Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дачич: Хърватия изгражда отношение на омраза към Сърбия

26 февруари 2024, 22:15 часа • 1662 прочитания

„Хърватия систематично изгражда отношение на омраза към Сърбия и сръбския народ". Това заяви сръбският външен министър Ивица Дачич, добавяйки, че никой няма право да укорява Сърбия за нейната външна политика, предаде БГНЕС.

Още: Дачич нарече твърденията за изборни измами "алиби за слабия резултат на опозицията"

Думите му бяха отговор на изявление на хърватския външен министър Гордан Гърлич-Радман. Хърватският първи дипломат обвини сръбският президент Вучич, че води двойнствена политика, като подържа добри отношения с Русия и в същото време се стреми към членство в ЕС. Дачич заяви, че не можеш да обидиш президента на една държава, без да обидиш държавата, тъй като президентът е представител на държавата и всеки трябва да внимава как се обръща към него.

Още: Дачич с обвинение към Курти: Той иска война

Министерството на външните работи на Сърбия изпрати протестна нота до посолството на Хърватия в Белград във връзка с думите на Гърлич-Радман. "Имаме ситуация, в която дори сега, след протестната нота, те продължават с тази история, че съветват Сърбия да премине към правилната страна на историята, сякаш те са тези, които винаги знаят как да преценят коя страна е правилната", посочи главата на сръбската дипломация.

Още: Дачич се похвали, че отива в Русия и ще се срещне с Лавров

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес