Димитров: В Македония се краде безпощадно, а елитите се мразят

2059
Димитров: В Македония се краде безпощадно, а елитите се мразят
Снимка: БГНЕС

Корупцията в Македония е чудовищна, там се краде открито и безпощадно, а елитите им наистина се мразят. Това заяви проф. Божидар Димитров.

Във връзка с предположенията на премиера Борисов, че може да има заговор срещу неговото правителство и опит за дестабилизация на целия регион, проф. Димитров коментира, че събитията в Скопие са провокирани доста по-рано от целия проблем с бежанците.

„Там корупцията е чудовищна. Нашата корупция тук в България, която ние смятаме за една от най-големите, е направо игра на деца в забавачка в сравнение с тяхната.

Там се краде на поразия, открито, безпощадно, говорят си свободно по телефона. Всичко тръгна от там, че основната опозиционна партия – социалдемократите, излязоха от правителството и поискаха избори. Те бяха определени за 24 април, но не се съгласиха след това, скараха се безмилостно”.

Елитите в Македония наистина се мразят, каза още Божидар Димитров пред bTV. „Не е като нашите театри в началото на прехода, когато СДС и БСП се разбираха бързо, просто защото бяха от една бъчва измъкнати, и се споразумяваха. Тези не се споразумяват, искат да воюват до смърт, да отстранят едните, а другите искат да не допуснат другите до власт и вадят също записи.

ЕС вече се е видял в чудо, повярва на това, което им разказвахме за Македония, че това е една изкуствена държава и като всяка изкуствена държава тя ще умре от вътрешните си противоречия. Всички изкуствени държави в момента са в тежки кризи – Украйна, Македония и т.н. Дали това е част от един по-голям заговор – ами Бойко знае повече”.

Георге Иванов отказа да отмени амнистията на политици

Македонският президент Георге Иванов заяви, че няма да отмени решението си за амнистия на всички политици, замесени в аферата с незакон...

Президентът Георге Иванов е единствената власт в момента, парламентът е разпуснат, правителство няма, обясни проф. Димитров:

„Не може на хора, за които има ясни и точни записи, обработени от американските служби, в които си говорят за суми от 2 млн. евро, 500 000 евро за някаква кола, 100 000 евро подкуп за някаква сделка – това нещо да се спре.

Вече на самия „македонски” народ му е дошло до гуша от едните и от другите, коментира историкът.

Според него тези манифестации не се командват от СДСМ, но контрапротестите се командват от ВМРО.

„Тази държава е зачената в грях, основана върху 100% фалшива историческа основа, същото е и с украинската нация – няма такава нация. При това за разлика от Македония, които си избраха едно героично име на една антична държава, героична, Украйна името е унизително, Украйна значи „накрая”. Държава с име „Покрайнина”.

Димитров: Ура за паметника на спасителя на България - Рейгън! Трябва да е до кан Аспарух!

Огромна радост получих днес – най-сетне ще имаме паметник на великия американски президент, който спаси България не само от тотал...

В коментар на въпроса има ли връзка между това, което се случва в Гърция и в Скопие, Божидар Димитров каза:

„Като че ли има – някой тук дърпа дяволската опашка. Защо никой не разследва тези младежи от организации от Западна Европа, които раздават различни листовки и се опитват да командват мигрантите в лагера в Индомени накъде да отидат, какво да направят и т.н. . Разбра се, че те организират щурмовете. Християни ли са, мюсюлмани ли са, атеисти ли са, комунисти ли са, анархисти ли са - не ги знаем. Защо не отиде Интерпол да ги разследва”.

По думите на историка - това са организаторите на дестабилизацията на най-ниско ниво и те могат да насочат бежанци към България.

На въпрос трябва ли да бъдат поощрявани „динковците” и „перовците”, проф. Димитров заяви:

„Първо да видим срещу кого действат те - в момента, в който е нарушил българската зелена граница не на определеното място, той е престъпник по член 279 на НК. Тези момчета залавят и връзват със свински опашки престъпници. В редица случаи те ги и спасяват. Тези хора нарочно взимат жени и деца със себе си – купуват деца и ги отвличат. 1500 деца са изоставени в България в момента, в който влязат, а в Германия са 15 000 вече”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com