X
 
 

Две са основните версии за пожара на гръцкия остров Евбея

1108 0
photo of Две са основните версии за пожара на гръцкия остров Евбея
Снимка: Getty Images/Guliver
Две са основните версии за пожара на гръцкия остров Евия, избухнал на 13 август. Основната е умишлен палеж. Полицията е поискала достъп до мобилния телефон на 33-годишен местен жител, който се смята за един от ключовите заподозрени за пожара. Целта на следователите е да проверят алибито му. Той твърди, че е отсъствал от района в деня, в който е избухнал пожарът.

Подозренията на властите се насочват към заподозрения заради миналото му. Той е бил арестуван миналия август за общо девет умишлени палежа в близост до селата Ставрос и Контодпоти – район, близо до мястото, където избухна и тазгодишния пожар. Полицията е разпитала близките му, които заявили, че 33-годишният мъж отсъствал от острова. Това твърдение обаче не е потвърдено и затова следователите се опитват да получат достъп до телефона му. Така те ще се опитат да установят в кои клетки на мобилния оператор се е регистрирал в деня на пожара, за да потвърдят или отхвърлят алибито му.

Гърция поиска помощ от ЕС за гасенето на пожара на остров Евбея

Гърция отправи молба до Европейската служба за гражданска защита за оказване на помощ при гасенето на пожара на остров Евбея (Евия). От...

33-годишният, описан от местните жители като "изключително особен случай", е арестуван на 26 август 2018 г., обвинен в конспирация за извършване на палеж. Твърди се, че е бил освободен десет дни преди във вторник да избухне новия пожар в района на Агрилица. Сред 9-те инцидента с палежи, за които той е обвинен, е и пожар на 12 август 2018 г. в село Контодеспоти, който превърна 8 000 декара борова гора в пепел. Според служители на пожарната, на мястото, където е започнал пожарът, разследващите са установили някои изгорени предмети, които само при определени условия могат да се считат за остатъци от запалителни устройства.

Не е изключено обаче пожарът преди дни на остров Евия да е бил причинен от късо съединение във водните помпи, разположени на мястото, където е започнал. Сондите се използват за напояване от селата в района, а на мястото вече се извършва експертиза.

Според данни от сателитите на ЕС, общата изгоряла площ на остров Евия е 22 600 декара.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 21-22 септември

Овен Романтиката ще бъде водеща сила през този уикенд. Възможно е вълненията ви и емоциите ви да бъдат много силни. Желанието за секс и интимност...