Гърция: Гей секс сцена в Акропола взриви обществото

6984
Гърция: Гей секс сцена в Акропола взриви обществото
Снимка: Getty Images/Guliver

Гръцките власти обещаха да издирят хората, които стоят зад заснемането на гей секс сцена в Акропола в Атина, най-важния археологически обект в страната, след като кадри се появиха в интернет.

Говорител на Министерството на културата заяви пред АФП, че са започнали разследване на видеото, което показва сексуални отношения между двама маскирани мъже на обекта, включен в списъка на ЮНЕСКО. Те искат да "намерят възможно най-скоро отговорните за това незаконно заснемане", каза говорителят.

Акрополът става достъпен за инвалиди

Гръцкото министерство на културата заяви в сряда, че ще подобри достъпа на хората с увреждания до Акропола, най-големия археологически ...

Анонимните продуценти на късометражния филм, наречен "Департенон", заявиха, че Партенонът символизира "национализма, култа към древността" и "патриархата". Те описват еротичната сцена между двамата мъже на обекта като "политически акт".

Но в изявление от петък на Министерството на културата се казва: "Археологическият обект на Акропола не се поддава на активизъм или други действия, които обиждат или показват липса на уважение към паметника."

36-минутният филм беше показан за първи път пред малка аудитория на 16 декември в Солунския университет в северната част на страната, без да предизвика възмущение. Но появата му в интернет миналия петък предизвика ответна реакция.

"Като грък се срамувам", заяви председателят на Асоциацията на гръцките актьори Спирос Бибилас пред телевизионния канал ANT1. "Не можеш да правиш всичко в името на активизма".

3 години затвор за свещеник, крал от църквата за дрога и гей оргии в Италия

Италианският свещеник беше осъден на 3 години и 8 месеца затвор за кражба на енорийски пари за абсолютно небогоугодни нужди, нарушавайк...

Профсъюзът, представляващ охранителите на музеите и археологическите обекти в страната, изрази своето "възмущение и срам" от това, което нарече "гнусен филм".

Отговаряйки на въпросите относно нивото на наблюдение на тези обекти, той заяви, че те страдат от проблеми с персонала, тъй като Министерството на финансите "почти никога не одобрява наемането на охранители".

Солунският университет, който не е информирал министерството на културата за съдържанието на филма, рискува да бъде въвлечен в разследването. Той не е проявил никаква реакция на полемиката.

"Акрополът и неговите паметници са универсални символи на класическия дух и цивилизация и образуват най-големия архитектурен и художествен комплекс, завещан от гръцката древност на света", се казва в списъка на ЮНЕСКО за обекта. Той е и най-посещаваната забележителност в страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Народът ни наказа: Ковачевски след президентските избори

Пендаровски разочарован от резултатите на президентските избори

При 80% протоколи: Гордана Силяновска е с огромна преднина пред Стево Пендаровски

Официално: Силяновска от ВМРО-ДПМНЕ води убедително пред Пендаровски

Додик видя в Путин гарант за съществуването на Република Сръбска

Приключи първият тур на президентските избори в Северна Македония

Президентски избори в Северна Македония

Си Дзинпин ще посети Сърбия през май

Възстановяването след наводненията в Гърция ще струва над 3 млрд. евро

Гърция забранява скъпи яйца и козунак за Великден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com